KOZA MOSTRA live στην Καστοριά

Στο Mediterranean Culture Festival in Kastoria 2015 θα παρευρεθεί για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 10 Ιουλίου το συγκρότημα των KOZA MOSTRA το οποίο θα μας χαρίσει έντονες στιγμές διασκέδασης.

Οι KOZA MOSTRA μίλησαν στην Τέτη Ιωακειμίδου για την ιστοσελίδα fouit.gr, μία συνέντευξη, την οποία και αναδημοσιεύουμε...

- Συναντήσαμε τους KOZA MOSTRA στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο για την Ιταλία (για προγραμματισμένη συναυλία). Ο Ηλίας Κόζας μας διέθεσε λίγο από τον χρόνο του, λέγοντάς μας πολλά…

Γεια σου Ηλία, θα μου επιτρέψεις να σου μιλάω στον ενικό;

Γεια χαρά, εννοείται

Ε: Θα ήθελα να ξεκινήσω με όλα αυτά που γίνονται γύρω μας τις τελευταίες ημέρες καθώς είμαστε δύο ημέρες πριν από το δημοψήφισμα

Α: Τα συναισθήματα που μου γεννήθηκαν παρακολουθώντας όλα αυτά που γίνονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στη χώρα μας με κάνουν να νιώθω πολύ πικραμένος, στεναχωρημένος και αηδιασμένος με όλα όσα παρακολουθώ και θα σας εξηγήσω τους λόγους μου. Δε θέλω να αναφερθώ στους πολιτικούς, το έκανα ήδη από τη σελίδα μου στο facebook πριν από μερικές ημέρες, θα αναφερθώ όμως και θα εκφράσω την αηδία μου για τα μέσα "χειραγώγησης" …εεε.. συγγνώμη "ενημέρωσης" ήθελα να πω... Έλεος  ρε παιδιά είπαμε, κάντε το με τρόπο, όχι έτσι, όχι τόσο απροκάλυπτα …κατάντησαν χειρότεροι και από την 17 Νοέμβρη. Είμαστε ηλίθιοι και το έχουμε αποδείξει με τις επιλογές μας αλλά όχι και τόσο, το μόνο που κάνουν αυτές τις μέρες είναι να μας εκνευρίζουν και να μας πεισμώνουν περισσότερο.

Ε: Βλέπω παρακολουθείς τα πολιτικά και οικονομικά γεγονότα, είσαι πολιτικοποιημένος;

Α: Έχω πολιτική άποψη ,ανεξάρτητη και χωρίς τάση ομαδοποίησης εκτός από αυτή που συνάδει με κοινά και καθημερινά προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει ο κάθε συνάνθρωπός μας εν έτη 2015 και μέσα σε μια βαθειά μιζέρια στην οποία μας έχουν υποβάλλει.
Ε: Οι KOZA MOSTRA δημιουργήθηκαν το 2012. Μέσα σε 3 χρόνια καταφέρατε πολλά, αναφέρομε στις live εμφανίσεις σας;

Α: Ο στόχος μας ήταν ξεκάθαρος από την αρχή, πριν κάνουμε το πρώτο μας live είχαμε ετοιμάσει το πρώτο βίντεοκλιπ και σχεδόν όλα τα τραγούδια του πρώτου μας δίσκου.  Δεν θέλαμε απλά να παίζουμε για να παίζουμε, είχαμε στόχο από την αρχή να παρουσιάσουμε κάτι στοχευμένο και με άποψη. Σε κάθε live υπάρχει μεγάλη εκτόνωση από μας, κάτι το οποίο μεταφέρεται και στο κοινό το οποίο εκτονώνεται και αυτό με τη σειρά του. Νομίζω ότι η επικοινωνία μας σε κάθε live είναι τρομερή.

Ε: Ταξιδεύετε συχνά σε χώρες του εξωτερικού για συναυλίες, όπως, Γαλλία τον Απρίλιο, Ολλανδία
και Ρωσία το Μάιο, σήμερα θα είστε στην Ιταλία και τον Αύγουστο Αγγλία και πάλι Ρωσία. Τι αποδοχή έχετε από το κοινό του εξωτερικού, διασκεδάζουν;

Α: Οι συναυλίες μας στο εξωτερικό ξεκίνησαν το 2013, προωθώντας, την μουσική μας μέσω Internet. Από κει και πέρα βοήθησε και η συμμετοχή μας στη Eurovision. Το κοινό δείχνει ενθουσιασμένο με την μουσική μας, διασκεδάζει, ακόμη να φανταστείς ,τραγουδάει και τα τραγούδια μας στα ελληνικά. Αυτό για εμάς είναι μεγάλη ικανοποίηση.

Q: Γιατί φούστες και όχι κάτι άλλο;

Α: Για τις φούστες, είναι ,πως δεν περιμέναμε, έπειτα από 3 χρόνια, να αποτελεί κύριο θέμα ερωτήσεων σε κάθε συνέντευξη. Στο άμεσο μέλλον θα κάνουμε νέα ενδυματολογική στροφή.

Ε: Πριν από λίγες ημέρες τραγουδήσατε στην τελευταία εκπομπή των Radio Arvyla το "Λεβέντη", ένα τραγούδι, διασκευή του Μίκη Θεοδωράκη, ετοιμάζετε δίσκο και με άλλα τραγούδια, διασκευές, αυτού του μεγάλου συνθέτη¨.

Α: Μετά από πρόταση της Μαργαρίτα Θεοδωράκη και του Άγγελου του Κουτσούκη, ετοιμάζουμε ένα δίσκο με διασκευές του Μίκη Θεοδωράκη, ο δίσκος φυσικά θα αργήσει να βγει καθώς έχουμε στα σκαριά πρώτα το δικό μας δίσκο, λίγο μετά το καλοκαίρι.

Ε: Βλέπω στο χέρι σου το τατουάζ, το ποίημα του Καββαδία «Γυναίκα», γιατί;

Α: Για τη γυναίκα μου..(γέλια)

Ε: Ηλία έχετε έρθει ξανά στην Καστοριά; Αν ναι τι είναι αυτό που σας έχει μείνει;

Α:Φυσικά και έχουμε έρθει, έχουμε παίξει μία φορά στην πόλη της Καστοριάς σε κλειστό όμως χώρο αλλά έχουμε έρθει και στο Νεστόριο στο River Party, τρελή εμπειρία και πανέμορφο τοπίο. Αυτό που μας έμεινε, είναι το κοινό της Καστοριάς, θερμό, εκδηλωτικό, ενθουσιώδες, το καλούμε να έρθει να μας ακούσει στο Mediterranean Culture Festival in Kastoria  2015 το βράδυ της 10ης Ιουλίου και εμείς θα το ανταμείψουμε όσο το δυνατόν καλύτερα.
Εδώ θα ήθελα να αναφερθώ και στο σκοπό αυτού του Φεστιβάλ και να δώσω τα συγχαρητήρια μου στους διοργανωτές καθώς μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο σύλλογο της Καστοριάς ΜΑΖΙ ΣΟΥ ο οποίος από ότι έμαθα επιτελεί έργο ιερό.
Καλούμε λοιπόν τον κόσμο να έρθει και να συμμετέχει ας ξεχάσουμε έστω και για λίγο το τι γίνετε γύρω μας, η ζωή, ξέρετε, συνεχίζετε.

Ηλία ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο που μας διέθεσες, καλό ταξίδι...

Ευχαριστώ και εγώ και σας δίνουμε ραντεβού σε λίγες μέρες, στην Καστοριά..!!

Τέτη Ιωακειμίδου για το fouit.gr 

Δείτε εδώ τις συνεντεύξεις που παραχώρησαν οι: ΖέφυροςΤhe BalGunsFolk n' RollDJ Spery