Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Η ίδρυση ενός φορέα / συλλόγου ήταν...άμεση ανάγκη των κατοίκων του ιστορικού κέντρου της πόλης καθώς βλέπουν μέρα με την ημέρα την περιοχή τους να ερημώνει.
_____________________________________________________________

Ήταν μέσα Ιανουαρίου του 2012 όταν μία ομάδα νέων της περιοχής του Ιστορικού κέντρου της Καστοριάς αφουγκραζόμενοι το πρόβλημα της περιοχής αποφάσισαν ...κατόπιν ανάγκης τη δημιουργία ενός φορέα (σύλλογο) με σκοπό να βοηθήσουν στην ανασυγκρότηση αλλά και στην αναβάθμιση της περιοχής που τα τελευταία 20 (σχεδόν) χρόνια βουλιάζει στην παρακμή παραμελημένη από όλους.

Έτσι την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012 και στην πρώτη Γενική Συνέλευση των Ιδρυτικών μελών αποφασίστηκε και επίσημα η ίδρυση του συλλόγου με την επωνυμία ''ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟ ΤΣΑΡΣΙ''.

Κατόπιν τούτου έδωσαν εντολή στον δικηγόρο κ. Κωνσταντίνο Σεραφείμ (αποφασίστηκε να είναι και ο νομικός σύμβουλος του συλλόγου) να συντάξει και να καταθέσει στο Πρωτοδικείο Καστοριάς το καταστατικό του συλλόγου.

Την Παρασκευή 2 Μαρτίου κατατέθηκε και εκδικάστηκε στο Πρωτοδικείο Καστοριάς το καταστατικό του συλλόγου υπογραφόμενο από εξήντα εννέα (69) Ιδρυτικά μέλη του συλλόγου.

Ημέρα ιδρύσεως του συλλόγου λογίζεται η ημέρα που θα καθαρογραφεί η απόφαση στο τηρούμενο Δημόσιο Βιβλίο του Πρωτοδικείου Καστοριάς.