Folk n' Roll, ένα μουσικό σχήμα με ιδιαίτερο ήχο…στο Mediterranean Culture Festival in Kastoria 2015

Folk n' Roll, ένα μουσικό σχήμα με ιδιαίτερο ήχο…
Οι Folk n' Roll έρχονται για πρώτη φορά στη Καστοριά και συμμετέχουν στο Mediterranean Culture Festival in Kastoria 2015.

Οι Folk n' Roll -ένα μουσικό σχήμα με ιδιαίτερο ήχο, αφού συνδυάζει, ένα μουσικό πάντρεμα, από, Ηπειρώτικα, Ποντιακά αλλά και ethnic, ska, balkan, τζαζ και ότι βάζει ο νους σας- μίλησαν για όλα αυτά στην ιστοσελίδα fouit.gr, συνέντευξη, την οποία αναδημοσιεύουμε...

Συναντήσαμε το Σάμι, τον ντράμερ του συγκροτήματος, στον ιδιαίτερο  χώρο του και μας άνοιξε την καρδιά του, αναφορικά με το group, αποκλειστικά μόνο στο fouit.gr.

- Σάμι καλημέρα…
- Γεια σας…

Ε: Πως καταλήξατε στην επιλογή ενός τόσο ιδιαίτερου και ξεχωριστού είδους μουσικής; Θέλετε να δώσετε κάποιο μήνυμα με αυτή την επιλογή σας;

Α: Η αλήθεια είναι πως ακόμα ψάχνουμε την κατεύθυνση μας . Στην έως τάρα πορεία μας βασιστήκαμε σε τρία κυρίαρχα είδη μουσικής , στο Balkan στο ethnic και στο ska. ’Έχοντας στο μυαλό τον συνδυασμό αυτών προέκυψαν καινούργια πράγματα και πειραματισμοί οδηγώντας μας σε αυτό το ηχητικό αποτέλεσμα που θα συναντήσει κάποιος στα live μας. Καταπατώντας λοιπόν τα καλούπια  που μπορεί ακόμα και άθελα μας να ορίζουμε σαν ακροατές στα  πλαίσια της μουσικής , προσπαθούμε να τονίσουμε ότι όλα τα είδη ,οι επιρροές και τα ακούσματα μας βρίσκονται κάτω από την κοινή στέγη μιας άνευ περιορισμών τέχνης.

Ε: Το όνομα Folk n' Roll πως προέκυψε;

Α: Ψάχναμε ένα όνομα που να συνδυάζει την παράδοση με τον τρόπο που την προσεγγίζαμε εμείς , να δηλώνει δηλαδή τα παραδοσιακά ακούσματα των Βαλκανίων με τα μοντέρνα  ρυθμικά μας στοιχεία .

Ε: Ξεκινήσατε εξ αρχής με σκοπό την επαγγελματική καριέρα ή αρχικά το αντιμετωπίζατε ως hobby;

Α: Άμα ορίζαμε  το hobby ως μια κατάσταση ευχάριστη  και δημιουργική αλλά με επαγγελματική συνέπεια και χαρακτήρα θα διαλέγαμε αυτό .Ούτως η άλλως άμα δεν ήταν τέτοιου είδους “hobby” δεν θα είχε πλάκα και αν δεν είχε πλάκα , αυτή η παρέα από τα Γιάννενα θα το είχε σταματήσει γιατί θα έχανε το νόημα της!

Ε: Τι ήταν αυτό που σας κέντρισε το ενδιαφέρον και επιλέξατε να ασχοληθείτε με αυτό το είδος μουσικής; Θεωρείτε ότι αυτό το είδος μουσικής μπορεί να εξελιχθεί στις μέρες μας;

Α: Υπήρξαν και υπάρχουν σχήματα στην Ελλάδα που υπηρετούν με εξαίρετο τρόπο αυτό το είδος και θέλουμε να πιστεύουμε πως θα βγουν στην πορεία ακόμη περισσότερα  με φρέσκες ιδέες και νέα άποψη. Η μουσική των Βαλκανίων είναι ζωντανή και έντονη , κρύβει  συγκινήσεις , περιγραφές, γεύσεις , αρώματα και ιστορίες με τόση μαεστρία και μία τάση να σου περνάει το μήνυμα «μια ζωή την έχουμε» που εμάς τουλάχιστον μας κέντρισε το ενδιαφέρον από την αρχή.

Ε: Πως αισθάνεστε όταν αντιλαμβάνεστε ότι η μουσική σας έχει απήχηση σε ένα μεγάλο κοινό, το οποίο σας ακολουθεί πιστά; Ποιο είναι το μυστικό αυτής της μεγάλης επιτυχίας;

Α: Είμαστε πολύ χαρούμενοι και είναι τιμή μας να βλέπουμε κόσμο να μας στηρίζει και τους ευχαριστούμε πολύ γι’αυτό. Πιστεύουμε πως αν υπήρχε όντως ένα μαγικό μυστικό της επιτυχίας αυτό θα ήταν η χημεία και  η καλή σχέση μεταξύ των μελών μιας μπάντας. Ο κόσμος δίνει ότι παίρνει και αν εσύ στα live  του προσφέρεις αρνητική ενέργεια από το stage η λογική λέει ότι αυτό θα λάβεις και εσύ πίσω.

Ε: Κατά την διάρκεια της μουσικής σας καριέρας, προφανώς θα έχετε συνεργαστεί με ποικίλους καλλιτέχνες, υπάρχει κάποιος με τον οποίο δεν σας έχει δοθεί η ευκαιρία να συνεργαστείτε και το επιθυμείτε;

Α: Ήμασταν αρκετά τυχεροί έως τώρα στις συνεργασίες μας και έχουμε γνωρίσει ανθρώπους και προσωπικότητες, μουσικούς και μη , που μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ .Τους ευχαριστούμε πραγματικά όλους μέσα από την καρδιά μας. Ότι προκύψει στην πορεία είναι απλά ευπρόσδεκτο !

Ε: Εμφανίζεστε κάπου αυτό τον καιρό ή θα εμφανιστείτε , ώστε να μπορεί να σας απολαύσει το κοινό σας;

Α: Ναι , ετοιμάζουμε την καλοκαιρινή μας περιοδεία αυτό το διάστημα.
Στα πλαίσια λοιπόν του ‘Antamoma summer tour ‘ θα ξεκινήσουμε από τα μέρη μας παίζοντας στα
Ιωάννινα στις 20/6 @ RASPI Lake Fest II
Ηγουμενίτσα στις 26/6 @ Line out Fest
Θεσσαλονίκη στις 4/7 @ Antiracist Fest
Δράμα στις 10/7 @ Νaturart Fest
Καστοριά 11/7 @ Mediterranean Fest
Φωκίδα 26/7 @ Ήχοι του δάσους Fest
Φλώρινα 2/8 @ Banana’s Fest
Δολιανά 12/8 @ Mylos Fest III
Θα ανακοινωθούν σύντομα και άλλες ημερομηνίες και τοποθεσίες στην επίσημη σελίδα μας στο facebook.

Ε: Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σας για το μέλλον;

Α: Στοχεύουμε στην ολοκλήρωση του πρώτου μας ομώνυμου album το οποίο άλλαξε πορεία και κατεύθυνση το τελευταίο διάστημα και θα περιέχει δικές μας συνθέσεις με bonus tracks κάποιες αγαπημένες μας προσεγγίσεις σε Ηπειρώτικα παραδοσιακά κομμάτια.

Ε: Μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας και επιτυχίας, τι θα θέλατε να πείτε στα νέα παιδιά που κάνουν τώρα τα πρώτα τους βήματα σε αυτό το είδος μουσικής;

Α: Θα θέλαμε να προτείνουμε κάτι στα νέα παιδιά άσχετα με το αν δεχόμαστε τους όρους ‘έμπειροι’ και ‘επιτυχημένοι’ και άσχετα με το αν ασχολούνται με το συγκεκριμένο είδος μουσικής… Ακούστε, μάθετε και δημιουργήστε χωρίς όρια και περιορισμούς ότι σας αρέσει και ότι σας εκφράζει !

Ε: Έχετε ξανάρθει στην Καστοριά; Πως σας φαίνεται η εμπειρία της συμμετοχής σας στο Mediterranean Culture Festival in Kastoria 2015;

Α: Είναι η πρώτη φορά που θα επισκεφθούμε την τόσο πλούσια σε μουσικά ακούσματα  πόλη σας, είμαστε ενθουσιασμένοι  και ανυπομονούμε να την επισκεφθούμε. Για το Mediterranean Culture Festival in Kastoria 2015 που πραγματοποιείτε στο ιστορικό κέντρο της πόλης σας, συγχαρητήρια στους διοργανωτές καθώς μέρος των εσόδων θα δοθεί στο σύλλογο Γονέων Παιδιών & Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων Αυτών "ΜΑΖΙ ΣΟΥ", καλούμε την τοπική κοινωνία να αγκαλιάσει την όλη εκδήλωση καθώς και παρόμοιες από όποιον και αν γίνονται.

Ε: Το γεγονός ότι έρχεστε πρώτη φορά στη Καστοριά και εμφανίζεστε μετά από τους ΖΕΦΥΡΟΣ, ένα σχήμα με ιδιαίτερο μουσικό χρώμα, αυτό, της Κρητικής μουσικής παράδοσης, μουσική τελείως διαφορετική από τη δική σας, πως σου φαίνεται;

Α: Αυτό είναι καταπληκτικό, διότι, δείχνει ότι οι διοργανωτές έφτιαξαν ένα line up για όλους, μικρούς και μεγάλους, μάθαμε ότι την προηγούμενη ημέρα θα τραγουδήσουν οι KOZA MOSTRA τους οποίους θα ανοίξουν οι THE BAL GUNS. Είναι τιμή μας που πριν από εμάς θα τραγουδήσουν οι ΖΕΦΥΡΟΣ οι οποίοι έχουν ένα πολύ πλούσιο βιογραφικό σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα…αισθάνομαι ότι το Ιστορικό κέντρο της Καστοριάς, ίσως, για πρώτη φορά, να ζήσει μουσικές στιγμές που θα τις θυμάται για πολύ καιρό.

- Σάμι σε ευχαριστούμε για το χρόνο σου καθώς και για τη φιλοξενία που μας παρείχες, σας περιμένουμε στη Καστοριά το Σάββατο 11 Ιουλίου και ανυπομονούμε να ακούσουμε live τον ήχο σας.

- Καλό μας αντάμωμα!

Τέτη Ιωακειμίδου για το fouit.gr