Συνέντευξη με το μουσικό σχήμα Ζέφυρος που θα εμφανιστεί στο Mediterranean Culture Festival in Kastoria 2015

Το μουσικό σχήμα Ζέφυρος θα εμφανιστεί στο Mediterranean Culture Festival in Kastoria 2015, Το μέλος του σχήματος Οδυσσέας Μαυρομάτης παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα fouit.gr, την οποία και αναδημοσιεύουμε...

Οι Ζέφυρος είναι ένα σχήμα δεμένο με την Κρητική μουσική παράδοση, αλλά και με τραγούδια της έντεχνης μουσικής σκηνής. Ο Οδυσσέας δέχθηκε να τον συναντήσουμε και να κάνουμε μία συζήτηση ώστε να μάθουμε το τι θα ακούσουμε στο Mediterranean Culture Festival in Kastoria 2015.

Ε: Πόσα χρόνια υφίσταται το σχήμα Ζέφυρος και από πόσα μέλη αποτελείτε;

Α: Αρχικά ξεκινήσαμε οι 3 Οδυσσέας, Κοσμάς και Κώστας το 2012 οπού εμφανιζόμασταν και σε ένα μαγαζί στην Θεσσαλονίκη, στα Λαδάδικα και τέλη του 2013 έπειτα προστέθηκε ο Θωμάς στα κρουστά και στον ήχο ο Λεωνίδας ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο επειδή οι απαιτήσεις μας αυξήθηκαν.

Ε: Δώστε μας μία εικόνα από τον ήχο σας και από αυτό που θα ακούσουμε το Σάββατο 11 Ιουλίου στην Καστοριά.

Α: Ο ήχος μας είναι ακουστικός αλλά και δυνατός, δηλαδή δεν έχουμε ηλεκτρικά όργανα όπως πλήκτρα και ηλεκτρικές κιθάρε,ς ωστόσο μπορούμε να ηλεκτρίσουμε αρκετά την ατμόσφαιρα! Όσο για το ρεπερτόριο αποτελείται από συνθέσεις και τραγούδια τόσο της σημερινής έντεχνης μουσικής σκηνής, αλλά και της Κρητικής και όχι μόνο παράδοσης, πάντα με το στίγμα της προσωπικότητας μας και όχι με προσπάθεια μιμήσεων και απομιμήσεων.

Ε: Πως ασχοληθήκατε με την Κρητική παράδοση;

Α: Ασχολούμασταν ο καθένας μεμονωμένα ούτως ή άλλως με την Κρήτη (αν και δεν είμαστε Κρητικοί, εκτός του Κωστή) είτε λόγω ακουσμάτων, είτε μουσικά, αλλά κυρίως γιατί αγαπούσαμε πολύ την παράδοσή της, απλά ο Κωστής μας έλυσε πολλές απορίες και μας έβαλε στο σωστό το δρόμο!

Ε: Έχετε πάρει μέρος και σε άλλα Φεστιβάλ;

Α: Το καλοκαίρι του 2013 εμφανιστήκαμε για πρώτη φορά σαν “Ζέφυρος” στις εκδηλώσεις Προφήτη Ηλία του Δήμου Προσοτσάνη στη Δράμα. Τον Αύγουστο του ίδιου έτους στο Φεστιβάλ Δυτικής Τάφρου στα Χανιά. Έπειτα στο μουσικό χωριό «Λαβύρινθος» στο Χουδέτσι Ηρακλείου όπου παρουσιάσαμε κομμάτια από την αστική μουσική της Κρήτης. Το 2014 ολοκληρωμένοι πλέον σαν σχήμα πήραμε μέρος στο αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στο στρατόπεδο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη και για 2η συνεχόμενη χρονιά στη Προσοτσάνη Δράμας στα πλαίσια των ίδιων εκδηλώσεων. Ενδιάμεσα παίξαμε σε διάφορα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης.

Ε: Έχετε ξανάρθει στην Καστοριά; Πως σας φαίνεται που θα εμφανιστείτε στο Mediterranean Culture Festival in Kastoria 2015, ένας θεσμός που ξεκινάει για πρώτη φορά φέτος;

Α: Στην Καστοριά έχουμε έρθει όλοι είτε για παιξίματα, είτε σαν εκδρομή αλλά σαν σχήμα ερχόμαστε πρώτη φορά φέτος. Ευχαριστούμε πολύ τους διοργανωτές για την πρόσκληση στο Mediterranean Culture Festival in Kastoria , χαιρόμαστε πολύ που θα πάρουμε μέρος σε μια τέτοια αξιόλογη νέα προσπάθεια. Eυχόμαστε να ακολουθήσουν κι άλλοι αυτό το παράδειγμα, ιδίως για το σκοπό που υπάρχει ,καθώς τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στο Σύλλογο Γονέων Παιδιών & Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων Αυτών “ΜΑΖΙ ΣΟΥ”.  Επίσης δίνεται και σε εμάς η ευκαιρία να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας στο κοινό της Καστοριάς.

Σε ευχαριστώ πολύ, θα τα πούμε στην Καστοριά το Σάββατο 11 Ιουλίου

Τέτη Ιωακειμίδου για το fouit.gr

Δείτε βίντεο