Η τοπική επιχείρηση «HELIXLAND», συμμετέχει στο Mediterranean Culture Festival in Kastoria 2015

Η τοπική επιχείρηση «HELIXLAND», συμμετέχει στο Mediterranean Culture Festival in Kastoria 2015

Η «HELIXLAND» δραστηριοποιείται στην παραγωγή των εκτρεφόμενων σαλιγκαριών και πρόσφατα έχει ξεκινήσει με επιτυχία τα πρώτα της βήματα στο κομμάτι της μεταποίησης με 6 κωδικούς και με την προοπτική δημιουργίας νέων προϊόντων. Ιδρυτές της είναι ο Θωμάς και Νικόλαος Γιαννηκώτσιου, απόφοιτοι της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Π.Θ. και με συνέχεια των σπουδών τους στην Κτηνιατρική Σχολή σε μεταπτυχιακό και προπτυχιακό επίπεδο αντίστοιχα.
Τα σαλιγκάρια παράγονται στην περιοχή της Καστοριάς σε μία σύγχρονη μονάδα, όπου πληροί όλους τους κανονισμούς και τις προϋποθέσεις του Ελληνικού κράτους για τη λειτουργία της. Το είδος του σαλιγκαριού που εκτρέφουν είναι το Cornu aspersum (Helix aspersa), γνωστό ως Κρητικός χοχλιός.

Η κατανάλωση των σαλιγκαριών ήταν γνωστή και ιδιαίτερα αρεστή από την αρχαιότητα. Σήμερα κατέχουν σημαντική θέση στη μεσογειακή διατροφή με συνεχώς αυξανόμενη τη ζήτηση τους. Η υψηλή διατροφική τους αξία και η δυσκολία εύρεσής τους τα εντάσσει στην ομάδα των προϊόντων πολυτελείας

Όπως λέει χαρακτηριστικά ο εκ των ιδιοκτητών της HELIXLAND Θωμάς Γιαννηκώτσιου...«Με τα προϊόντα μας αναδεικνύουμε γεύσεις της Μεσογείου. Έχοντας ως βασικό συστατικό τα εξαιρετικής ποιότητας σαλιγκάρια μας σε συνδυασμό με αγνά προϊόντα από την Κρητική και την Μακεδονική γη δημιουργήσαμε γεύσεις ξεχωριστές που συνδυάζουν τη γαστρονομική απόλαυση με την ποιότητα. Πάνω στο συνδυασμό αυτό προσθέσαμε συνταγές της Γαλλικής κουζίνας καθώς είναι πλούσια και διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο. Έτσι, δημιουργήσαμε κορυφαία προϊόντα δίνοντας στον καταναλωτή μία μοναδική γευστική εμπειρία».