Ο Ψαραντώνης στην Καστοριά, για μία μοναδική βραδιά


ΨΑΡΑΝΤΩΝΗΣ Live @ Blue Note Καστοριά
Ο Ψαραντώνης, για μία μοναδική βραδιά στην Καστοριά, με την μελωδία της Κρητικής λύρας, και τη δύναμη της μαντινάδας, την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013 .

O Ψαραντώνης, ο θρύλος της Κρητικής μουσικής, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις .

Με την επιβλητική του παρουσία στη σκηνή , με τις κραυγές, με τους ψιθύρους, και τους βρυχηθμούς της λύρας και της φωνής του, καθηλώνει και συνεπαίρνει το κοινό του.

Από το 1982 μέχρι σήμερα ταξιδεύει με την μουσική του, από μικρές σκηνές μέχρι παγκόσμια φεστιβάλ όπως το "Journée des cinq continents" στη Ζυρίχη και το Άμστερνταμ, στο World Music Institute στο Town Hall της Νέας Υόρκης,στο φεστιβάλ ροκ μουσικής "All tomorrow's Parties" στο Μάινχεντ της Αγγλίας και στο Σίδνεϊ και στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως η λύρα του Ανωγειανού μουσικού εκτίθεται σήμερα στο “The World’s first Global Musical Instrument Museum” στο Φοίνιξ της Αριζόνα (ΗΠΑ).

Ο Ψαραντώνης μαζί με την Νίκη Ξυλούρη στο τραγούδι ,τον Νεκτάριο Κοντογιάννη στο λαούτο και τον Λάμπη Ξυλούρη στο ούτι , θα βρίσκονται την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013 στην Καστοριά και συγκεκριμένα στο Blue Note στη Διοικητηρίου 3, για να παίξουν, γνωστά, αγαπημένα και νέα τραγούδια.