«Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» στο Άργος Ορεστικό

Το Θέατρο «Ολύμπιον» θα φιλοξενήσει 5 Κυριακάτικες παραστάσεις από 15 Οκτωβρίου έως 10 Δεκεμβρίου ενώ το Άργος Ορεστικό και η Βέροια θα έχουν τη χαρά να φιλοξενήσουν από μια παράσταση τον Οκτώβριο και Νοέμβριο αντίστοιχα.

Η Βόρεια Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει για 7 παραστάσεις το έργο του Μενέλαου Λουντέμη βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο
Η Παιδική Σκηνή του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης για τη χειμερινή περίοδο 2017-2018 θα παρουσιάσει το έργο του Μενέλαου Λουντέμη «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα».

Το «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» είναι ένα από τα εμβληματικότερα μυθιστορήματα της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Ένα έργο αυτοβιογραφικό βασισμένο στα βιώματα του συγγραφέα με έντονο το στοιχείο του κοινωνικού ρεαλισμού και της καταγραφής της πραγματικότητας δίνοντας έμφαση στην κοινωνική ανισότητα.
Ο πρωταγωνιστής του έργου, ο Μέλιος, ένα αγόρι που κάνει τα πάντα για να πραγματοποιήσει το όνειρο του, να μάθει γράμματα, να πάει στο σχολείο, να μορφωθεί. Μέσα από αυτή τη διαδρομή θα έρθει αντιμέτωπος με δύσκολες καταστάσεις όπου πάντα θα προσπαθεί, θα παλεύει και θα ξεπερνά κάθε εμπόδιο και δυσκολία. Και όχι πάντα μόνος του. Μαζί και μέσα από τα βιβλία του θα αναζητά τη δύναμη να γίνεται και να κάνει τον κόσμο καλύτερο.

Η παράσταση ανεβαίνει σε διασκευή – σκηνοθεσία του Γιάννη Ρήγα και με μουσική του Γιώργου Χριστιανάκη.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαριλένη Κουζού, Βασίλης Παπαδόπουλος, Χρήστος Παπαδόπουλος, Πέτρος Παπαζήσης, Κατερίνα Πλεξίδα, Ευτυχία Σπυριδάκη

Ιnfo
Νέο Θέατρο Θεσσαλονίκης
Πλατεία Αριστοτέλους 10 «Ολύμπιον»
Τηλ: 231 022 2299