5ο Balkan Fest στον πολυχώρο πολιτισμού WE στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Για 5η συνεχόμενη χρονιά η Μη κυβερντική οργάνωση "Παιδιά εν Δράσει" - Kids In Action , το περιοδικό "Εξώστης" - Exostis - Free Press και ο πολυχώρος WE συνδιοργανώνουν το Balkan Fest στον πολυχώρο πολιτισμού WE.

To Balkan Fest είναι το πρώτο έθνικ – βαλκανικό φεστιβάλ στην Ελλάδα, πρόκειται για μία γιορτή της μουσικής, του πολιτισμού, της τέχνης, των γεύσεων και της επικοινωνίας. Από το 2012 που γεννήθηκε η ιδέα, μέχρι σήμερα που αισίως κλείνει 5 χρόνια παρουσίας, το Βαλκανικό Φεστιβάλ εξελίχθηκε, ανανεώθηκε, ένωσε και ανέπτυξε ισχυρές φιλίες και δεσμούς με γειτονικές χώρες, μπάντες, καλλιτέχνες και επισκέπτες.

Στο 5ο Balkan Fest συμμετέχουν για 4η συνεχόμενη χρονιά τα Χάλκινα της Καστοριάς.

Το Line Up του «5ου Βαλκανικού Φεστιβάλ» έχει ως εξής :

- BRASS FANTASY (Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας) 
- LUBOYNA (Πρώην Γιογκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας)
- Baildsa (Ελλάδα) 
- The Coconaut Rockers (Ελλάδα) 
- Τα Χάλκινα της Αστοργίας (Ελλάδα)


'Εκθεση Φωτογραφίας : 
"CartePostale" της Σεβαστής Φωτίου & Καρκαμπούνα Ροζίνα

Η προπώληση των εισιτήριων του 5ου Balkan Fest έχει ξεκινήσει από την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου.στην τιμή των 5,00 ευρώ, (τιμή πόρτας 8 ευρώ) και μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τους εξής χώρους : 
- Stereodisc Record Shop (πλατεία Αριστοτέλους) 
- Rover Bar (Λαδάδικα) 
- WE (περιοχή ΔΕΘ - Πανεπιστήμια)
Εναλλακτικά : τηλ. επικοινωνίας : 2310 284 700, mail : info@weskg.gr

Το Balkan Fest 2016 θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαρτίου στον πολυχώρο αθλητισμού και πολιτισμού WE στην Γ' Σεπτεμβρίου & Γρ.Λαμπράκη (περιοχή ΔΕΘ).

Ο πολυχώρος WE στεγάζετε σε ένα ιστορικό κτίριο της Θεσσαλονίκης «που έχει ζωντανέψει» για να καλωσορίσει ξανά το κοινό της πόλης και όχι μόνο! Το κτίριο επί της οδού Γ’ Σεπτεμβρίου ξεκίνησε ως στρατιωτική αποθήκη, αργότερα μετατράπηκε στη θρυλική ντίσκο Traffic, και έγινε η έδρα της περίφημης ομάδας χόκεϊ Πιγκουίνοι Θεσσαλονίκης. Στη δεκαετία του ΄80 λειτούργησε εκεί το πρώτο παγοδρόμιο της πόλης, για να στεγάσει αργότερα γνωστά κέντρα διασκέδασης.
Τον Ιανουάριο του 2015 η ομάδα του WE ξεκίνησε τις εργασίες αποκατάστασης και ανακαίνισης και μέσα σε 4 μήνες κατάφερε να δημιουργήσει ένα όμορφο, σύγχρονο και νεανικό χώρο, με σκοπό να φιλοξενήσει αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες υψηλών προδιαγραφών.