Το Αρχοντικό Αλεξίου Βέργουλα, ανάμεσα στα 11 ομορφότερα στην Ελλάδα

Το Αρχοντικό Αλεξίου Βέργουλα στην Καστοριά βρίσκετε 4ο στη λίστα του greekguide.com που παρουσιάζει τα 11 ομορφότερα αρχοντικά που έγιναν ξενώνες.

Το παρελθόν συναντά το παρόν, χαρίζοντας απολαυστικές στιγμές διαμονής.
Αν είσαι από τους ρομαντικούς σίγουρα θα τα λατρέψεις. Αν πάλι συγκαταλέγεσαι σε εκείνους που απολαμβάνουν τη διαμονή τους σε υπερσύγχρονα ξενοδοχεία «μεγαθήρια» θα αναθεωρήσεις. Ανακαλύψαμε 11 πανέμορφους ξενώνες από την Καστοριά και τα Γιάννενα, μέχρι την Αρκαδία και την Κρήτη, που στεγάζονται σε επιβλητικά και μεγαλοπρεπή αρχοντικά. Πέτρινα ή νεοκλασικά ξεχωρίζουν για την αριστοκρατική τους αύρα, συνδυάζουν το παρελθόν με το παρόν με έναν ιδανικό τρόπο, ενώ έχουν να σου «αφηγηθούν» και ενδιαφέρουσες ιστορίες. Στα συν, φυσικά, και οι προσεγμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες που θα σε κάνουν να νιώσεις σαν βασιλιάς!

Διαβάστε την αναφορά που κάνει το greekguide.com, στο Αρχοντικό Αλεξίου Βεργούλα

Το Αρχοντικό Αλεξίου Βεργούλα στεγάζεται σε ένα πανέμορφο, τριώροφο κτήριο παραδοσιακής, τοπικής αρχιτεκτονικής του 1857 σε κοντινή απόσταση από το Ντολτσό, την γραφική Παλιά Πόλη της Καστοριάς. Η ονομασία του οφείλεται στον δημιουργό του, κύριο Αλέξιο Βεργούλα, ο οποίος την εποχή που το δημιούργησε ήταν αρχιμάστορας με 132 τεχνίτες, ξακουστός σε όλη την Βαλκανική επικράτεια. Το οίκημα απλώνεται σε 700 τετραγωνικά μέτρα και χαίρει πανοραμικής θέας στην λίμνη της Καστοριάς. Ο σημερινός ιδιοκτήτης το αναπαλαίωσε με σεβασμό στην ιστορία, διατηρώντας σχεδόν ανέπαφα τα όμορφα, παλιά στοιχεία του, δημιουργώντας έναν ξενώνα που εκτός από απολαυστική διαμονή θα σου προσφέρει και ένα νοσταλγικό ταξίδι στο χρόνο. Διαθέτει 12 δωμάτια εξαιρετικής αισθητικής με σύγχρονες ανέσεις που ικανοποιούν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς.

Δείτε και τα 11 αρχοντικά που έγιναν ξενώνες εδώ.