Ο Σύλλογος "Τσαρσί" και τα Ραγκουτσάρια πάνε Θεσσαλονίκη

Ο Πολιτιστικός σύλλογος "Τσαρσί" σεβόμενος τις παραδόσεις και έχοντας σκοπό, τη διατήρηση των εθίμων
και τη διάδοση των Ραγκουτσαριών στην υπόλοιπη Ελλάδα, συμμετέχει, στο κάλεσμα του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς για δρώμενο καρναβαλιστών, στη πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε την ανακοίνωση :

Τα Ραγκουτσάρια πάνε Θεσσαλονίκη

Ο Δήμος Καστοριάς και η Αντιδημαρχία Παραδοσιακών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων ενισχύοντας και προωθώντας την πολιτιστική προβολή του Δήμου Καστοριάς, διοργανώνει το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014, ανοιχτή προσκλητήρια εκδήλωση (δρώμενο) στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στην πλατεία «Αριστοτέλους», από μπουλούκι Καστοριανών καρναβαλιστών με τη συνοδεία χάλκινων οργάνων, με σκοπό να γνωρίσει τη μεγαλύτερη δυνατή απήχηση ο θεσμός των “Ραγκουτσαριών”.

Στη δράση αυτή καλούνται να συμμετέχουν όλοι οι υποστηρικτές και «λάτρεις» των Καστοριανών Ραγκουτσαριών, προκειμένου η συμπρωτεύουσα να γνωρίσει τη ζωντάνια και το κέφι που χαρακτηρίζει το έθιμο καθώς και την ομορφιά και μοναδικότητα της παράδοσης του τόπου μας.
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Πολιτισμού, στην οδό Αθανασίου Διάκου 1 (πάρκο “Ολυμπιακής Φλόγας”) στην κ. Αλεξάνδρα Γαβριήλ στο τηλ. 24670 22655 και στον κ. Ανδρέα Κυπαρίσση στο τηλ. 24670 28999.