Άμεση ανάκληση μη ασφαλών προϊόντων από την αγορά απαίτησε ο ΕΦΕΤ -φωτογραφίες

Την άμεση ανάκληση μη ασφαλών προϊόντων από την αγορά απαίτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) καθώς στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί προέκυψε ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν είναι ασφαλή για κατανάλωση.Πρόκειται για τα εξής προϊόντα:

«Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο – ΑΛΚΥΟΝΙΣ» και «Παραγωγός», και το προϊόν Λετονίας με την εμπορική ονομασία «RIGA GOLD SPRATS PATE», συσκευασίας 240 g,

Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ τα προϊόντα ελαιόλαδου, έπειτα από την εξέταση προέκυψε ότι είναι σπορέλαια τεχνητά κεχρωσμένα.

Το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΑΛΚΥΟΝΙΣ», σε συσκευασία των 5 L και ημερομηνία λήξης 31-12-2016, φέρει τις ενδείξεις «Κοντογιώργης Αντώνης – Σούγια Χανίων» και διακινείται από την εταιρία «Ίντας Παύλος», με έδρα τη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «Παραγωγός», σε συσκευασία των 5 L και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 08-07-2016, δεν φέρει καμία επιπλέον ένδειξη και διατίθετο από πλανόδιο έμπορο.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση και απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Υπέρβαση των ορίων σε Πολυκυκλικούς  Αρωματικούς  Υδρογονάνθρακες, διαπιστώθηκε στο κορσεβοποιημένο προϊόν με την επωνυμία «RIGA GOLD SPRATS PATE».

Συγκεκριμένα πρόκειται για το προϊόν Λετονίας με την εμπορική ονομασία «RIGA GOLD SPRATS PATE», συσκευασίας 240 g, με αριθμό παρτίδας 963LV44Z1/L17.5.2013 και ημερομηνία λήξης 17.5.2016, το οποίο εισάγεται στην Ελλάδα από την επιχείρηση «Ο ΠΟΝΤΟΣ», Παπαδοπούλου Όλγα, Εισαγωγές – Εξαγωγές Τροφίμων, Ζαχαρωδών και Αγροτικών Προϊόντων, Οινοπνευματωδών, Χονδρικώς – Λιανικώς (Αχαρναί Αττικής).

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση σε κονσέρβα σαρδελόρεγγας πατέ, ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι, και οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το προϊόν, καλούνται να μην το καταναλώσουν.

Το μη ασφαλές προϊόν, εντοπίστηκε κατά τη διενέργεια ελέγχων της Περιφερειακής Διεύθυνση Αττικής του ΕΦΕΤ και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους.

Παράλληλα καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.