Η θεατρική διασκευή "ΧΑΙΝΤΙ, το κορίτσι των βουνών", στο Θέατρο Βουνού στην Καστοριά


Μετά το πολύ πετυχημένο πέρασμα τον χειμώνα στο θέατρο ΠΕΙΡΑΙΩΣ 131, η παιδική σκηνή της Θεατρικής Εταιρίας Μέθεξις , σας καλεί να παρακολουθήσετε το κλασσικό και διεθνώς αναγνωρισμένο μυθιστόρημα της Γιαχάνας Σπίρι «XAΪΝΤΙ, Το Κορίτσι των Βουνών».

Σε μία μοναδική παράσταση, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 16/6 Ιουνίου και ώρα 21:00, στην Καστοριά, στο Θέατρο Βουνού. Η θεατρική διασκευή του αριστουργήματος (1872) τής Γιοχάνα Σπίρι, "ΧΑΙΝΤΙ, το κορίτσι των βουνών", που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από μικρά και… μεγάλα παιδιά, αναδεικνύει σ ύγχρονα παιδαγωγικά ζητήματα όπως η διαφορετικότητα και η προσέγγιση της, την θετική επιρροή της φύσης στον ψυχισμό του ανθρώπου που έχει ξεχαστεί από το σύγχρονο τρόπο ζωής, την δύναμη της αγάπης, της φιλίας και της συντροφικότητας απέναντι στις δυσκολίες της ζωής.


Πρόκειται για μία παράσταση με γνώστούς και καταξιομένους ηθοποιούς , που είναι χαρούμενη, αισιόδοξη, με πολύ χορό, τραγούδια και διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι.

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση "ΧΑΙΝΤΙ, το κορίτσι των βουνών" θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (www.e-yliko.gr), και τελεί υπό την αιγίδα της Ελβετικής πρεσβείας.

Δυο λόγια για το έργο:

Η ορφανή Χάιντι πηγαίνει να μείνει στο βουνό με τον γκρινιάρη παππού της που ποτέ δεν είχε γνωρίσει. Οι δυο τους όμως μαθαίνουν με τον καιρό να αγαπούν ο ένας τον άλλο. Ωστόσο η ήρεμη ζωή τους αναστατώνεται με την άφιξη της θείας της Χάιντι που την πιέζει να αποδεχθεί μια ζωή μακριά από τον παππού της και τον Πέτερ για να βρεθεί στο σχολείο, δίπλα στην αυστηρή Φρόιλαιν Ροτενμάιερ και την μικρή Κλάρα. Η απουσία όμως του παππού της είναι μεγάλη και η ηρωίδα μας λαχταρά για τη στιγμή που θα ξαναγυρίσει κοντά του.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:

Τίτλος: «Χάιντι» (Το κορίτσι των βουνών)
Συγγραφέας: Γιοχάνα Σπίρι
Διασκευή- Μετάφραση: Λευτέρης Γιοβανίδης
Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης , Χρήστος Τριπόδης
Μουσική: Σταύρος Τσουμάνης
Κουστούμια: Ελένη Ψύρρα
Σκηνικά: Τζαμπίρα Εμμανουέλα,Χρήστος Καπνίσης
Φωτισμοί: Ανδρέας Γκιουλάτος

ΠΑΙΖΟΥΝ:

Ισιδώρα Δωροπούλου (Χάιντι)
Χρήστος Τριπόδης (Παππούς – Σεμπάστιαν)
Πανάγος Ιωακείμ (Πέτερ – Φροϊλάιν Ροτενμάιερ – κ. Ζέζεμαν )
Τσαμπίκα Φεσάκη (Θεία Ντέντε – Ασπρούλα – Κλάρα)
Η γενική είσοδος είναι οχτώ (8) Ευρώ , ενώ υπάρχουν οι ακόλουθες ειδικές προσφορές:

Προπώληση μουσικό κατάστημα Μελωδία & Viva.gr : έξι (6) Ευρώ

Άνεργοι (με κάρτα ΟΑΕΔ): έξι (6) Ευρώ