Ο χρόνος της υποστήριξης των Windows XP τελειώνει...


http://microsoftupdateshelp.com/wp-content/uploads/2013/12/windows_xp1.jpg
Η Microsoft δήλωσε ότι σταματά την υποστήριξη των 12χρονων Windows XP από τις 8 Απριλίου και μετά.

Σύμφωνα με δήλωση που έκανε στο site της, αποφάσισε πως ήρθε η ώρα πλέον να σταματήσει τη στήριξη προς τα XP και να χρησιμοποιήσει τους πόρους της προς πιο σύγχρονες τεχνολογίες.

Τι σημαίνει λήξη υποστήριξης; Γιατί ενδιαφέρει τις μικρές επιχειρήσεις;

Όταν κυκλοφόρησαν, πριν από 12 χρόνια, τα Microsoft Windows XP αποτελούσαν την κορυφαία τεχνολογία της Microsoft. Αλλά 12 χρόνια είναι μεγάλο διάστημα για τον κόσμο του ΙΤ. Τόσα πράγματα αλλάζουν κάθε ημέρα στην τεχνολογία.

Συνεπώς, εάν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε Windows XP δεν επωφελείστε από τις επιδόσεις και την παραγωγικότητα της τελευταίας τεχνολογίας.

Αλλά υπάρχει και άλλος ένας σημαντικότερος λόγος για να πραγματοποιήσετε αναβάθμιση. Από τις 8 Απριλίου 2014, η Microsoft δεν θα παρέχει πλέον υποστήριξη για τους χρήστες των Windows XP.

Τι σημαίνει αυτό;

Δεν θα υπάρχουν πλέον ενημερώσεις ασφαλείας, συνεπώς τα Windows XP θα γίνονται προοδευτικά περισσότερο ευπαθή σε επιθέσεις, ιούς και μολύνσεις.

Αυτό μπορεί να θέσει τα προσωπικά και εταιρικά δεδομένα σε κίνδυνο. Κάτι τέτοιο είναι ούτως ή άλλως σοβαρό θέμα αλλά ενδέχεται να εκτεθείτε επιπλέον και σε κανονιστικά ζητήματα, καθώς και ζητήματα νομικής συμμόρφωσης.

Οι εταιρείες που κατασκευάζουν υλικό και λογισμικό για τα Windows θα σταματήσουν πιθανότατα να υποστηρίζουν τα Windows XP.

Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει πιο κατάλληλη στιγμή για να πραγματοποιήσετε αναβάθμιση και να αξιοποιήσετε πλήρως τα Windows.

Αντίθετα με την απόφαση της Microsoft, τα τελευταία στοιχεία από την Net Applications δείχνουν ότι η χρήση των Windows XP έφτασε περίπου στο 30% τον Ιανουάριο.

Τα Windows XP θεωρούνται από πολλούς τα καλύτερα Windows μέχρι στιγμή, και το ποσοστό χρηστικότητάς τους έχει ανέβει κατά 0,25% από τον Δεκέμβριο.

Από την άλλη την μεγαλύτερη μερίδα χρηστών έχουν τα Windows 7 (47,49%), ενώ τα τελευταία Windows 8.1 ή Windows 8, έχουν και τα δυο μαζί μερίδιο κάτω του 11%.

Ταυτόχρονα τα λογισμικά Mac και Linux έχουν ποσοστό κάτω από 5% συνολικά.