Έτσι μας κλέβει η ΔΕΗ!


http://s.enet.gr/resources/2010-12/roloi-thumb-large.jpg
Ο εκπαιδευτικός κ. Σαΐνης Δ. Χρήστος γράφει την άποψή του για το πως λειτουργεί η ΔΕΗ.


Διαβάστε την επιστολή:

Η ΔΕΗ στέλνει στο δίμηνο έναντι λογαριασμό και στο τετράμηνο εκκαθαριστικό αφού έρθει ο αρμόδιος υπάλληλος και με μετρήσει ότι γράφει το ρολόι.

Όμως η ΔΕΗ επίτηδες σε πολλές περιπτώσεις δεν στέλνει κάθε τετράμηνο να μετρηθεί το ρολόι, αλλά κάθε δύο η και τρία τετράμηνα.

Τι σημαίνει αυτό:

Αν έχετε 3000kwh στο κάθε τετράμηνο θα πρέπει να πληρώνετε για παράδειγμα 300€ (με κλιμακωτή χρέωση).

Αν όμως δεν μετρηθεί ένα τετράμηνο και μετρηθούν δύο μαζί, δείτε τι γίνεται.

Οι 3000kwh Χ 2 τετράμηνα=6000kwh δεν αξίζουν 300€ Χ 2 = 600 € αλλά πολύ περισσότερο.
ίσως και 1200€ και παραπάνω. Μπορεί μέχρι και 12 φορές περισσότερο (περίπτωση Πολυτέκνων).

Αυτό γιατί γίνετε:

Οι χρεώσεις της ΔΕΗ είναι κλιμακωτές,αν ξεπεράσεις κάποιο όριο αυξάνει η τιμή της
kwh.

Οπότε όταν η ΔΕΗ μετράει δύο η και τρία τετράμηνα μαζί τότε εκτός των πρώτων kwh όλες οι υπόλοιπες χρεώνονται με την υψηλότερη χρέωση.

Ενώ θα έπρεπε κάθε τετράμηνο ξεχωριστά να ξεκινά από την αρχή η κλιμακωτή χρέωση, δεν κάνουν αυτό αλλά ξεκινούν μία φορά την κλιμακωτή και όλα τα υπόλοιπα τετράμηνα τα χρεώνουν με την μεγαλύτερη κλίμακα.

Για να το αποφύγετε αυτό πρέπει να δίνετε μόνοι σας την μέτρηση στο η στα ρολόγια σας, στο διάστημα που γράφουν επάνω στους λογαριασμούς.

Θα μου πείτε, υπάρχει περίπτωση να θυμάσαι πότε πρέπει να τους πάρεις τηλέφωνο; όχι αλλά εκεί βασίζουν και αυτοί το κλέψιμο τους.

Αφήστε που για να δώσει κάποιος την μέτρηση του ρολογιού του πρέπει να έχει άριστες γνώσεις πληροφορικής, τόσο τηλεφωνικά που υπάρχει αυτόματος τηλεφωνητής, όσο και με το internet.

Πρόκειται για καθαρό κλέψιμο από την πλευρά της ΔΕΗ που δυστυχώς ενώ μέχρι σήμερα έχουν λάβει γνώση άπειρες φορές οι εισαγγελείς και οι δικαστές, δεν έχει γίνει τίποτα.


Και μια σημαντική συμβουλή:

Μην κάνετε ποτέ διακανονισμό με τη ΔΕΗ, αν δεν είστε σίγουροι ότι μπορείτε να πληρώσετε τον διακανονισμό.
Δηλαδή:
Αν έχετε 1300€ οφειλή η ΔΕΗ θα σας προτείνει να πληρώσετε τα 300€ προκαταβολική και τα υπόλοιπα σε 5 δόσεις των 200€. Αν έχετε να πληρώσετε τότε καλώς. Πόσοι όμως πάμε για διακανονισμό, τον κάνουμε και μετά δεν μπορούμε να τον πληρώσουμε; Πάρα πολλοί.

Η λύση είναι μία:

Μην κάνετε διακανονισμό, γιατί τότε πρέπει να τον πληρώσετε απαράβατα.
Αν όμως όση και να είναι η οφειλή σας, πάτε μόνοι σας στα μηχανήματα της ΔΕΗ και βάζετε όσα χρήματα μπορείτε - όποτε μπορείτε (50€ - 100€ την φορά, κάθε 20, 30 η 40 ημέρες), δεν πρόκειται να σας κόψει το ρεύμα η ΔΕΗ.

Να έχετε κατά νου ότι οι υπάλληλοι της ΔΕΗ έχουν μείωση 80% στο ρεύμα οπότε δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβουν το πρόβλημά σας. (Ο χορτάτος δεν σκέφτεται ποτέ τον νηστικό).

Όσο και αν νομίζετε ότι ο αρμόδιος υπάλληλος της ΔΕΗ θα σας συμπονέσει και θα σας δώσει καλύτερο διακανονισμό, θα πρέπει να ξέρετε πως αυτός που έχει μείωση 80% στον λογαριασμό της ΔΕΗ θα κάνει το "ΧΑΖΟ" ώστε να πληρώσεις εσύ με και με το παραπάνω αυτά που αυτός γλιτώνει.

Επίσης αυτές οι φανφάρες για ευπαθείς ομάδες και άλλα, είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Δεν ισχύει τίποτα. Είναι τέτοια τα κριτήρια που οι μόνοι που δικαιούνται διακανονισμό με 50€ τον μήνα είναι ο... κανένας και ο "ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ".

Στην Ελλάδα ζούμε Έλληνες...

Μέχρι να πουληθεί η ΔΕΗ και να γίνει και εκεί ότι και στο ΟΤΕ, όπου λειτούργησε ο ανταγωνισμός και οι τιμές έπεσαν και οι υπηρεσίες βελτιώθηκαν, βρείτε τρόπο να προστατευτείτε.

Το κράτος και τα καλοταϊσμένα τσιράκια του, (όπως οι υπάλληλοι της ΔΕΗ με μείωση 80% στο ρεύμα κτλ.), βρίσκει συνέχεια τρόπους να σας κλέβει.

Μία είναι η λύση:
Βρείτε τρόπο να κάνετε και εσείς το ίδιο.

Επώνυμος
ΣΑΪΝΗΣ Δ. ΧΡΗΣΤΟΣ (sainis.gr)
Δ/ΣΤΗΣ ekdosi.com
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ