Απεργία ξεκινούν από τις 8 Μαΐου οι πωλητές λαϊκών αγορών


http://news.princeoliver.com/wp-content/uploads/2013/04/laiki.jpg
Απεργία διαρκείας, από την Τετάρτη 8 Μαΐου 2013, εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών, έως ότου ανατραπεί ο νέος νόμος που αλλάζει το καθεστώς αδειοδότησης των Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.


Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η αλλαγή αυτή καταργεί την ισοβιότητα της άδειας και εισάγει την ισχύ της για τρία χρόνια και, στη συνέχεια, τη διεκδίκηση επαναδειοδότησης των πωλητών, μαζί με τους υπόλοιπους που αιτούνται αδείας.

Ουσιαστικά, η αλλαγή καταργεί:

α) Κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας των πωλητών, αφού τα τρία χρόνια, δεν είναι ικανός χρόνος απόσβεσης, οποιασδήποτε επένδυσης εκ μέρους τους.

β) Την υιοθέτηση και εξυπηρέτηση, οποιουδήποτε οικογενειακού και προσωπικού στόχου, αφού δεν θα γνωρίζουν, αν μετά από τρία χρόνια, θα έχουν εργασία ή όχι.

γ) Τη λαϊκότητα, την αμεσότητα, την ανάπτυξη προσωπικής επαφής στο πιο ζωντανό τμήμα του εμπορίου στη χώρα, αφού οι πωλητές θα εναλλάσσονται ανά τριετία.

«Έχουμε μάλιστα, την πεποίθηση ότι, σύντομα και πάντως πριν την 31 Οκτωβρίου 2014 που αυτοδικαίως λήγει η άδεια μας, θα έχουν νομοθετήσει και την είσοδο των εταιριών στον χώρο των λαϊκών αγορών, έτσι ώστε και το υπαίθριο εμπόριο να αλωθεί από τα ολιγοπώλια. Η απεργία αποφασίστηκε διότι η όλη πολιτική, επειδή εφαρμόζεται αιφνιδιαστικά, χωρίς κανένα διάλογο, αντιδημοκρατικά καταστρέφει τις ζωές μας, τις οικογένειες μας, το παρών και το μέλλον μας, μαζί με όλα τα άλλα μέτρα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.