“Ο κουρέας της Σεβίλης” στην Καστοριά

Μια πανδαισία θεάματος με την συμμετοχή 40 ηθοποιών

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στις 18.45 στο Ολύμπιον θερινό

Ο κουρέας της Σεβίλλης είναι ένα κλασικό έργο (κωμική όπερα) του Τζοακίνο Ροσίνι  μεταφρασμένο στα Ελληνικά για τις ανάγκες της συγκεκριμένης παράστασης  πλην των  (επιλεγμένων) μουσικών μερών του, που  αποδίδονται στην Ιταλική γλώσσα. Στην γλώσσα δηλαδή που συνέθεσε το έργο ο συνθέτης και που παρουσιάζονται χωρίς διασκευές και εκπτώσεις  από λυρικούς τραγουδιστές με μεγάλη Ελληνική και διεθνή καριέρα.
       Η υπόθεση (λιμπρέτο)  του  έργου βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Γάλλου θεατρικού συγγραφέα Πιερ Μπωμαρσαί. Είναι μια κωμωδία η οποία αφηγείται τα τεχνά-σματα που μετέρχεται ο νέος και πλούσιος κόμης Αλμαβίβα  προκειμένου τελικά να παντρευτεί την αγαπημένη του Ροζίνα, την οποία ο ηλικιωμένος κηδεμόνας της Ντον Μπάρτολο  (γιατρός στο επάγγελμα) προορίζει για τον εαυτό του. Έτσι με την βοήθεια του κουρέα Φίγκαρο, ο οποίος μπαινοβγαίνει χωρίς δυσκολία στην κατοικία του Ντον Μπάρτολο, ο κόμης Αλμαβίβα πετυχαίνει τελικά τον σκοπό του. Να παντρευτεί δηλαδή την αγαπημένη του Ροζίνα. 
     Η παράσταση διαρκεί 1 ώρα και 10 λεπτά, χωρίς διάλλειμα, και δίνει μεγάλη έμφαση στα μουσικά της μέρη, με στόχο οι θεατές  να ευχαριστηθούν απ’ την κωμική πλοκή της υπόθεσης του έργου, αλλά και  το σημαντικότερο, απ΄ την μοναδικότητα της τέχνης της όπερας, που δεν είναι άλλη απ’ την αξεπέραστη μουσική της μαγεία! 

Μια πανδαισία θεάματος με την συμμετοχή 40  ηθοποιών, μουσικών και τραγουδιστών!
Τιμές εισιτηρίων: 5 ευρώ προπώληση και 7 ευρώ ταμείο.
Προπώληση εισιτηρίων στο τηλ: 6944050944