Αρχιεπίσκοπος: Mε ενοχλεί και με στεναχωρεί η εικόνα της Ελλάδας...να βλέπω ανθρώπους να ψάχνουν φαγητό στα σκουπίδια


Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση που βρίσκεται η χώρα και στο έργο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής που δημιούργησαν πριν από ένα χρόνο ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας και η Φιλανθρωπική Οργάνωση « Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής στη διάρκεια του απολογισμού του έργου του και την παρουσίαση των στόχων του, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών όπου εδρεύει το Ιατρείο.
«Βγείτε τη νύχτα σε μερικές γειτονιές και θα δείτε σκουπιδοτενεκέδες γερμένους να τους ψάχνουν άνθρωποι πεινασμένοι. Κάποιοι έχουν την σοφία να μην πετούν το φαγητό τους να το βάζουν σε σακούλα και να το αφήνουν σε σημεία όπου ξέρουν οι άνθρωποι που ψάχνουν και το παίρνουν.
Στην Αρχιεπισκοπή και στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής έρχονται μανάδες που δεν μπορούν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς που δεν μπορούν να πάρουν τη θεραπεία τους. Αυτή την στιγμή στην Αθήνα ετοιμάζονται 10.000 μερίδες φαγητού και θέλω να σημειώσω ότι άλλοτε ο αριθμός των ξένων ήταν μεγαλύτερος, τώρα έχει μειωθεί και το 65% είναι Έλληνες, οι οποίοι υποφέρουν. Αυτή η εικόνα της Αθήνας, της Ελλάδας, με ενοχλεί, με στεναχωρεί». 
«Η Εκκλησία», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος,» έχει ένα σκοπό να βοηθήσει με όλες τις δυνάμεις τον άνθρωπο, να τον στηρίξει ψυχικά, να τον δυναμώσει, να του δώσει κουράγιο στη πορεία της ζωής, να μάθει το νόημα και τον σκοπό της ζωής. Ο Χριστός μας είπε για το νόημα της ζωής ν’ αγαπήσεις τον Θεό με όλη την δύναμη και τον συνάνθρωπό σου σαν τον εαυτό σου. Mέσα σ΄ αυτές τις φράσεις κρύβεται όλο το νόημα της ζωής»
Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κ.Γιώργο Πατουλη και τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνο Δημτσα λέγοντας «Σας ευχαριστώ για το παράδειγμα που δίνετε σε ανθρώπους που ακούν, μαθαίνουν και βοηθούν και αυτοί με τον δικό τους τρόπο. Άκουσα για το πρόγραμμα του 2013 και σας παρακαλώ να βοηθήσετε όπου υπάρχει ανάγκη και τα σύνορα αλλά και εδώ η Αθήνα έχει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα. Κανένας ανασφάλιστος σε όλη την Ελλάδα να μη μείνει χωρίς φάρμακο. Είναι εξαιρετική η πρόταση για τη δημιουργία, από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, δικτύου κατ οίκον νοσηλείας για όσους τη χρειάζονται αλλά δεν μπορούν να την έχουν».