Έλεγχοι του ΣΔΟΕ, εμφανίζουν πάρτι φοροδιαφυγής στα ενεχυροδανειστήρια


ΕνεχυροδανειστήριαΑπό 81 το 2001 έφτασαν τα 274 τα ενεχυροδανειστήρια έως το 2010, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Από 81 έφτασαν τις 274 και έχουν γεμίσει με υποκαταστήματα όλη την Ελλάδα, αφού μεγάλος αριθμός των Ελλήνων έχουν ανάγκη για χρήματα άμεσα, ώστε να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους υποχρεώσεις.

Την ίδια ώρα, οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ, εμφανίζουν πάρτι φοροδιαφυγής σε όλη τη χώρα. Το 2012 σε 292 ελέγχους σε ενεχυροδανειστήρια και καταστήματα αγοράς χρυσού προέκυψαν 1.885 φορολογικές παραβάσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από το 2010 έχουν επιβληθεί ποινές και κατασχέθηκε χρυσός συνολικής αξίας άνω των 30εκ ευρώ.

Αρκετές είναι και οι καταγγελίες για κυκλώματα που έχουν δημιουργήσει δίκτυα με χώρες στο εξωτερικό και “εξάγουν” τα πολύτιμα αντικείμενα. Μάλιστα, πριν την εξαγωγή, οι επιτήδειοι φροντίζουν να λιώσουν τα αντικείμενα, ώστε τα σχετικά παραστατικά να αναφέρουν αόριστα αγορά χρυσού, την ώρα που τα “σκοτωμένα” χρυσαφικά ταξιδεύουν κυρίως προς τη Γερμανία, Πολωνία και Ηνωμένο Βασίλειο.