Νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, ετοιμάζουν η τροικανοί εξωτερικού και εσωτερικού

Στο "κλίμα", των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις μας βάζει σιγά-σιγά ο Πολ Τόμσεν, παρά τη δημόσια ομολογία -προ ημερών- ότι το ΔΝΤ δεν είχε υπολογίσει σωστά την ύφεση στην Ελλάδα, λόγω λάθους πολλαπλασιαστή!

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ελλάδα προχωρά στην "αποκάλυψη" ότι θα ξανακοπούν μισθοί και συντάξεις, αν η κυβέρνηση δεν εφαρμόσει σωστά το μνημόνιο, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει εδώ και τρία χρόνια, από την έλευση δηλαδή της τρόικας στη χώρα.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “ Τα Νέα Σαββατοκύριακο” ο Τόμσεν αποδίδει ευθύνες για την κατάσταση στην Ελλάδα, σε κεκτημένα συμφέροντα, ανεπαρκείς πολιτικές δεσμεύσεις, αλλά και στην έλλειψη ηγεσίας την αδυναμία είσπραξης φόρων.

Παραδέχεται παράλληλα πως ΔΝΤ και ΕΕ αποδείχθηκαν υπερβολικά αισιόδοξοι στις προβλέψεις που είχαν διατυπώσει για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Ο Δανός επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Ελλάδα ξεκαθαρίζει ακόμη πως θα χρειαστεί περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους περιγράφοντας εμμέσως ένα κούρεμα του επίσημου τομέα.

Στην ίδια συνέντευξη το στέλεχος του ΔΝΤ σημειώνει πως παρά τις ισχυρές μακροοικονομικές αντιξοότητες, η κυβέρνηση συνεχίζει να πετυχαίνει τους δημοσιονομικούς στόχους.