Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην Καστοριά


Ιστορικές οι στιγμές που έζησε το Ιστορικό Κέντρο της Καστοριάς κατά το 2ήμερο 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου, καθώς η Αρχόντισσα της Μακεδονίας υποδέχτηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο,
τον οποίο συνόδευε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.
Εκατοντάδες πιστοί υποδέχτηκαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στις 7:00 το απόγευμα του Σαββάτου 30 Ιουνίου στην πλατεία Ομονοίας του Ιστορικού Κέντρου της πόλης της Καστοριάς φωνάζοντας μαζί με τον κλήρο Άξιος - Άξιος.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη προσφώνησε ο Δήμαρχος Καστοριάς, λέγοντας χαρακτηριστικά «Είναι μεγάλη ευλογία για εμάς, η επίσκεψη του Πατριάρχη του Γένους στην πόλη μας».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος εμφανώς συγκινημένος από την υποδοχή των πιστών και του κλήρου είπε: "Καλείσθε να αντλήσετε εκ του πλουσίου παρελθόντος δύναμη και παραδείγματα ώστε να διαχειρισθείτε σύγχρονους καταστάσεις".

Κατόπιν η πομπή κατευθύνθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς όπου τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ προσφώνησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη με την φράση «καλώς ήλθατε, Παναγιώτατε Πάτερ, από την βασιλίδα πόλη «την μεγάλιν πόλιν, την πρώτην μετά την πρώτην».

Δείτε φωτογραφίες και video από το Σάββατο 30 Ιουνίου





Μέλη του συλλόγου Το Τσαρσί έραναν με δάφνες την οδό Μητροπόλεως, την πλατεία Ομονοίας, αλλά και την οδό Μανωλάκη έως τον Μητροπολιτικό Ναό.





Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Το Τσαρσί υποδέχθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, δίνοντας Του ανθοδέσμη και καλωσορίζοντας Τον στο Ιστορικό Κέντρο της Καστοριάς



















































www.totsarsi.gr



video από sentra.com.gr

Δείτε φωτογραφίες και video από την Κυριακή 1 Ιουλίου 2012





















































video από sentra.com.gr

www.totsarsi.gr