Κολλημένο στη λάσπη φορτηγό, ρυμουλκήθηκε από πλοίο - βίντεο

Ένα τετρακίνητο φορτηγό με «παπαγαλάκι», όπως αυτό που θα δείτε στο video, το φανταζόμαστε να ξεκολλάει κολλημένα αυτοκίνητα, όχι να κολλάει το ίδιο.

Όμως αυτό ακριβώς συνέβη στην περίπτωσή μας. Και το χειρότερο ήταν ότι δεν υπήρχε ο χώρος για να έρθει άλλο φορτηγό ή τρακτέρ να το τραβήξει, αφού σε λίγα μέτρα μπροστά από το φορτηγό υπήρχε κανάλι!

Όμως ο οδηγός του φορτηγού στάθηκε τυχερός, αφού την κρίσιμη στιγμή περνούσε από το κανάλι η ολλανδική φορτηγίδα “Stolt Variante” που ήταν πρόθυμη να προσφέρει βοήθεια.

Έριξε έναν από τους κάβους της και ο οδηγός τον έδεσε στο φορτηγό. Αρχικά η επιχείρηση διάσωσης δεν φαινόταν να προχωρεί, όμως όταν η μαούνα πήρε φόρα και απομακρύνθηκε από την όχθη, τράβηξε το φορτηγό σαν να ήταν πούπουλο. Πάλι καλά που δεν το τράβηξε και μέσα στο νερό…

Με το φορτηγό να πατάει άσφαλτο, ο οδηγός του δεν είχε παρά να λύσει τον κάβο, να τον πετάξει στη μαούνα και να ευχαριστήσει το σωτήριο πλήρωμά της με μια χειρονομία ευγνωμοσύνης.

Σύμφωνα με το κανάλι “ShippingHarbors” του YouTube, η φορτηγίδα «ταξίδευε στο κανάλι όταν είδε το κολλημένο φορτηγό και αποφάσισε να βοηθήσει». Να λοιπόν που δεν υπάρχει αλληλεγγύη μόνο μεταξύ ναυτικών ή μεταξύ αυτοκινητιστών, αλλά και ανάμεσα στους δύο κλάδους!...

Δείτε το βίντεο :



ΠΗΓΗ