Ο εορτασμός του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου στην Καστοριά

Τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, πολιούχου της Θεσσαλονίκης, εορτάζει η Αγία μας Εκκλησία στις 26 Οκτωβρίου.

Στην τοπική μας Εκκλησία εορτάζουν και πανηγυρίζουν οι Ιεροί Ναοί Αγίου Δημητρίου Κωσταραζίου, Κλεισούρας, Λεχόβου, Μηλίτσας, Αυγής, Κρανιώνας, Ασπροκκλησιάς, Μαυροκάμπου, Περιβολίων, Πτελέας, Βαρυκού καθώς και τα παρεκκλήσια στην πόλη της Καστοριάς, του Αγίου Δημητρίου (Μητροπόλεως) και του Αγίου Δημητρίου (Κίτσιου).

Στους παραπάνω Ιερούς Ναούς θα τελεσθεί ο Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία κατά το ακόλουθο πρόγραμμα :

- Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Κωσταραζίου

Σήμερα το απόγευμα και ώρα 6.00 μ.μ. θα τελεστεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός και αύριο, ανήμερα της εορτής, θα τελεστεί πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ.
Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Λεχόβου

Σήμερα το απόγευμα και ώρα 6.00 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Σεραφείμ και αύριο, ανήμερα της εορτής, θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

- Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Μανιάκων

Σήμερα το απόγευμα και ώρα 6.00 μ.μ. θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός και αύριο το πρωί η Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα της 26ης Οκτωβρίου και ώρα 6.00 μ.μ. θα τελεσθεί ο Μεθέορτος Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Σεραφείμ.

- Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίου Δημητρίου (Μητροπόλεως)

Σήμερα το απόγευμα και ώρα 5.30 μ.μ. θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός και αύριο, ανήμερα της εορτής η Θεία Λειτουργία.

- Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίου Δημητρίου (Κίτσιου)

Σήμερα το απόγευμα και ώρα 5.30 μ.μ. θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός και αύριο, ανήμερα της εορτής η Θεία Λειτουργία.

Και στους υπόλοιπους Ιερούς Ναούς θα τελεσθεί ο Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία.