Ταξίδι "Εξοικείωσης" Ρώσων δημοσιογράφων στη Δυτική Μακεδονία (Φωτογραφίες)

Οι Ρώσοι δημοσιογράφοι φιλοξενήθηκαν για μια εβδομάδα περίπου στη Δυτική Μακεδονία και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη φιλοξενία των δυτικομακεδόνων,
να επισκεφτούν σημαντικά μνημεία σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και να γευτούν τοπικά προϊόντα .

Οι ξένοι δημοσιογράφοι που επισκέφτηκαν την Καστοριά ενημερώθηκαν από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους παραγωγικούς φορείς για την περαιτέρω δυνατότητα συνεργασίας και προβολής της περιοχής μας, η οποία μπορεί να επιφέρει ανάπτυξη κοινών στόχων και στις δύο χώρες.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2016 και του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας - Ρωσίας 2016.οι Ρώσοι δημοσιογράφοι, επισκέφτηκαν και τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Σωτήρη Αδαμόπουλο και παρόντες στη συνάντηση τους, Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Πολιτισμού, Τουρισμού Θεοφύλκτο Ζυμπίδη, το Δήμαρχο Νεστορίου Πασχάλη Γκέτσιο, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Άργους Ορεστικού Αλέξανδρο Καράτζιο και εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων του τόπου μας.

Η συγκεκριμένη δράση που γίνεται με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Δυτικής Μακεδονίας στη Ρωσική τουριστική αγορά και η διασύνδεσή του με συγκεκριμένα προϊόντα, όπως η γούνα, τα ροδάκινα, τα μήλα, ο κρόκος, τα αρωματικά φυτά και άλλα προϊόντα του τόπου μας, είναι μια προσπάθεια που γίνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, τον ΕΟΤ και το Ε.Β.Ε. Καστοριάς.

Η περιήγηση τους στην Καστοριά περιελάμβανε επίσκεψη σε γουνοποιητικές επιχειρήσεις, σε εκτροφεία γουνοφόρων ζώων στο Σπήλαιο του Δράκου, την Ι.Μ. Παναγίας Μαυριώτισσας, τον Λιμναίο Οικισμό και το Βυζαντινό Μουσείο Καστοριάς.