Οι επιχειρήσεις παραδοσιακών προϊόντων που συμμετέχουν στο 3ο Mediterranean Culture Festival in Kastoria

To 3ο Mediterranean Culture Festival in Kastoria είναι προ των πυλών και σας παρουσιάζει, τις επιχειρήσεις παραδοσιακών προϊόντων, οι οποίες θα εκθέσουν και θα παρουσιάσουν τα παραδοσιακά προϊόντα που παράγει, η γη της Δυτικής Μακεδονίας.

To 3ο Mediterranean Culture Festival in Kastoria θα πραγματοποιηθεί στις 1 - 2 - 3 Ιουλίου 2016, στον αύλειο χώρο του πρώην 1ου Γυμνασίου Καστοριάς (Παναγία Κουμπελίδικη)

«Γεύσεις της Γιαγιάς»
Η επιχείρηση έχει έδρα την Καστοριά και βρίσκεται επί της οδού Ορεστείων 7, η ιδιοκτήτρια κ. Μαρία Κώττα θα εκθέσει και θα παρουσιάσει παραδοσιακά χειροποίητα προϊόντα.

«Βιολογικά όπως παλιά...»
Η επιχείρηση έχει έδρα την Καστοριά και βρίσκεται επί της οδού Ορεστείων 6, οι ιδιοκτήτες του θα παρουσιάσουν και θα εκθέσουν, προϊόντα βιολογικής προέλευσης, παραδοσιακά ελληνικά τρόφιμα και βιολογικά συμπληρώματα διατροφής.

«Studio Κεραμικής»
Η επιχείρηση έχει έδρα την Καστοριά και λειτουργεί εδώ και 10 χρόνια στην περιοχή Ντολτσό. Οι ιδιοκτήτρια κ. Φανή Σκαμάγκη θα εκθέσει και θα παρουσίαση απίστευτες δημιουργίες, έργα εμπνευσμένα από τον πολιτιστικό και φυσικό πλούτο της πόλης μας άλλα και σύγχρονη - ιδιαίτερη κεραμική τέχνη.
Από την επιχείρηση επίσης, παραδίδονται μαθήματα κεραμικής.

«Ηδύγευστον»
Η επιχείρηση «Ηδύγευστον» έχει έδρα την πόλη των Γρεβενών και ιδιοκτήτη τον κ. Ανδρέα Σλιάρα.
Πρόκειται για ένα εργαστήριο που ξεκίνησε την πορεία του το 2006 όταν οι συνταγές της γιαγιάς και της μαμάς, από τα χωριά της Βόρειας Πίνδου, πέρασαν στη νέα γενιά.
Οι υπάρχουσες συνταγές με αγάπη, μεράκι και υπομονή βελτιώθηκαν και δοκιμάστηκαν σε νέα φρούτα, λαχανικά ακόμα και πέταλα λουλουδιών.
Με λίγα λόγια μετατράπηκε η σπιτική απασχόληση σε επαγγελματική δραστηριότητα. Οι μικρές ποσότητες που κάλυπταν τις τοπικές ανάγκες, αυξήθηκαν χρόνο με το χρόνο και οι καταναλωτές βρίσκουν τα προϊόντα σε πολλές γωνιές και επιλεγμένα καταστήματα στην Ελλάδα. Αυτή είναι μια επιβεβαίωση της διατήρησης της ποιότητας των προϊόντων και ο στόχος είναι να παραμείνουν αγνά όπως ο κόσμος τα γνώρισε και τα αγάπησε.
Οι εγκαταστάσεις και ο τρόπος παρασκευής εγγυώνται για την εξασφάλιση της υγιεινής και τα φρέσκα υλικά για την ποιότητά τους.
Στους πρόποδες της Πίνδου, στα μονοπάτια της Βάλια - Κάλντα, αλλά και στα πυκνά δρυοδάση της περιοχής, της Δυτικής Μακεδονίας, φύονται περισσότερα από χίλια είδη άγριων μανιταριών, τα περισσότερα από τα οποία αποτελούν βασικό στοιχείο διατροφής και λαογραφίας για τους κατοίκους στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.
Αυτά μπορεί κανείς να τα βρει στην εταιρία «Ηδύγευστον», μαζί, με μεγάλη ποικιλία γλυκών από άγρια φρούτα, ή πέταλα από τριαντάφυλλο. Όλα τα πιο πάνω προϊόντα παράγονται και συσκευάζονται στο εργαστήριο «Ηδύγευστον» με την προσωπική φροντίδα και το μεράκι του Ανδρέα Σλιάρα και της μητέρας του Ελένης Σλιάρα και θα μας τα εκθέσουν - παρουσιάσουν στο 3ο Mediterranean Culture Festival in Kastoria!