Ο "τοίχος της καλοσύνης" στην Καστοριά - Χάρτης

Αν σου περισσεύει μην το πετάς, και προτιμότερο από το να το κρεμάσεις έξω από κάποιον κάδο κρέμασε το σε κάποια από τις κρεμάστρες στους τοίχους της "καλοσύνης", που θα γίνονται όλο και περισσότεροι.

Ο "τοίχος της καλοσύνης" στην Καστοριά

Αρχές και Στόχοι της ομάδας Καστοριάς:

Βασισμένοι στην καλή θέληση και αλληλεγγύη των συμπολιτών μας, ξεκινήσαμε κι εμείς στην Καστοριά τη δημιουργία του "Τοίχου της καλοσύνης"!
Στόχος της ομάδας μας είναι η στήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.
Με κίνητρό μας την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά, ομορφαίνουμε τους τοίχους της πόλης μας με κρεμάστρες και τους μετατρέπουμε σε ΤΟΙΧΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ!
Όσοι επιθυμείτε και έχετε τη δυνατότητα μπορείτε να μας βοηθήσετε να προμηθευτούμε και να τοποθετήσουμε μαζί τις κρεμάστρες στις οποίες μπορεί ο κόσμος να τοποθετεί οτιδήποτε δεν χρειάζεται όπως φαγητό,ρουχισμό κλπ., τα οποία θα είναι χρήσιμα σε κάποιο συνάνθρωπό μας, προσφέροντάς τα με αξιοπρέπεια και σεβασμό.
Με αυτήν μας την πράξη, δείχνουμε πως η ανθρωπιά και η καλοσύνη μας δεν έχουν χαθεί και πως στον καιρό της κρίσης γίνονται ακόμα θαύματα!
Ο καθένας με το λιθαράκι του μπορεί να καλυτερεύσει τη ζωή κάποιου που το έχει ανάγκη, για αυτό, ας οργανωθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να επιτύχουμε το σκοπό αυτό με ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΣΕΒΑΣΜΟ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ! Αναμένουμε τη συμμετοχή σας!!!

Ο "τοίχος της καλοσύνης" είναι μία ιδέα η οποία φαίνεται να ξεκίνησε από το βόρειο-ανατολικό Ιράν και την πόλη Mashhad, όταν κάποιος έβαλε μερικές κρεμάστρες και άγκιστρα σε έναν τοίχο, γράφοντας δίπλα τα εξής: «Εάν δεν τα χρειάζεστε, αφήστε τα εδώ. Εάν τα χρειάζεστε, πάρτε τα». Σιγά σιγά άρχισαν να εμφανίζονται παντελόνια, παλτά και άλλα ζεστά ρούχα».
Σύντομα μέσο των social media οργανώθηκε και υλοποιήθηκε αυθόρμητα σε πάρα πολλές πόλεις, φτάνοντας παράλληλα και στην Ελλάδα, με σκοπό τη συνδρομή των αστέγων.

Δείτε το χάρτη με τους "τοίχους" στην Καστοριά