Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 - Παραλύει η χώρα

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται η Ελλάδα αύριο Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016,
ημέρα της Γενικής Απεργίας που έχουν εξαγγείλει τα συνδικάτα ενάντια στο σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης, με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, που ηγούνται της κινητοποίησης, να προσκαλούν σε μαζική συμμετοχή.
Ο χορός των κινητοποιήσεων άνοιξε από την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου με τη στάση εργασίας των εργαζομένων σε ΗΣΑΠ, Τραμ, Μετρό, σε λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ σήμερα Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου απεργούν οι δημοσιογράφοι από τις 6 το πρωί ως την ίδια ώρα της επόμενης ημέρας.

Στην απεργία της Πέμπτης συμμετέχουν η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και ΕΣΕΕ (έμποροι) με παράλληλες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, ακόμη, συμμετέχουν, ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί, φαρμακοποιοί, δικηγόροι (έως και την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου), συμβολαιογράφοι (έως και την ερχόμενη Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου), μηχανικοί, φοροτεχνικοί, συνολικά ο επιστημονικός κλάδος.

Επίσης, απεργούν ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ενώ νέα 48ωρη απεργία εξήγγειλε η ΠΝΟ-ΝΑΤ με την κινητοποίηση να αρχίζει στις 6 το πρωί της Πέμπτης και να ολοκληρώνεται στις 6 το πρωί του Σαββάτου 6 Φεβρουαρίου 2016.

Στην απεργία συμμετέχουν, ακόμη, η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος, οι οδηγοί ταξί και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες οι οποίοι ενισχύουν τα μπλόκα.

Κλειστά θα είναι την Πέμπτη, τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Δεν θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παραστάσεις, λόγω της προγραμματισμένης γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Ακυρώσεις πτήσεων της Olympic Air λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016.
Οι επιβάτες παρακαλούνται, για πληροφορίες, όπως επισκέπτονται το site της Olympic Air www.olympicair.com ή καλούν στα τηλέφωνα: 801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό)

Το καθολικό αίτημα των κινητοποιήσεων είναι να αποσυρθεί το σχέδιο για το ασφαλιστικό το οποίο, όπως υποστηρίζουν, καταργεί τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και οδηγεί σε νέες μειώσεις των συντάξεων.