Καρπούζι, το πιο υγιεινό καλοκαιρινό σορμπέ

Το καρπούζι είναι αδιαμφισβήτητα ο “βασιλιάς” των καλοκαιρινών φρούτων και όχι άδικα.
Είναι τόσο δροσερό και γλυκό, που δύσκολα του αντιστέκεται κανείς, ειδικά όταν είναι και παγωμένο από το ψυγείο.

Τι καλύτερο λοιπόν, αν μπορούσατε να απολαύσετε αυτή την μοναδική γεύση σε μορφή σορμπέ που είναι εξ' ορισμού ό,τι πιο δροσιστικό και υγιεινό υπάρχει, αντί για παγωτό.

Άλλωστε είναι γνωστές οι μοναδικές ευεργετικές ιδιότητες του καρπουζιού στην ανθρώπινη υγεία, αλλά και στις επιδόσεις στο σεξ!

Δείτε πώς θα φτιάξετε σορμπέ καρπούζι:

-Επιλέξτε το καλύτερο μέρος του καρπουζιού, αφαιρέστε τα κουκούτσια και κόψτε το σε κύβους

-Τοποθετήστε τους κύβους σε μία στρώση (σε κάποιο ταψί ίσως) και βάλτε τους στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες, μέχρι δηλαδή το καρπούζι να είναι πλέον πολύ σκληρό

-Πάρτε λίγους-λίγους τους κύβους και βάλτε τους σε ένα μπλέντερ. Λιώστε τους μέχρι να γίνουν σαν ένας παγωμένος πουρές

-Βάλτε τον πουρέ καρπουζιού σε ένα σκεύος. Πιέστε ελαφρά για να μην αφήσετε κενά

-Βάλτε το σκεύος στην κατάψυξη για ακόμα 1-2 ώρες ή μέχρι να αποκτήσει τέτοια υφή, ώστε να μπορείτε να το βγάλετε με ένα κουτάλι

-Το σερβίρετε ακριβώς την ώρα που θέλετε να το καταναλώσετε.