Ταξιδέψτε στο εξωτερικό με την εφαρμογή Travel app

Αντιμετωπίστε τις δύσκολες καταστάσεις που ενδέχεται να συναντήσετε ως κάθε ταξιδιώτης - καταναλωτής, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο εξωτερικό.

Με τη νέα εφαρμογή (Travel app) για κινητά που δημιούργησε το Δίκτυο Ευρωπαϊκών Κέντρων Καταναλωτή, μέσω της οποίας μπορεί να αντληθεί πληροφόρηση για σειρά συναλλακτικών ή καταναλωτικών προβλημάτων.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας, η εφαρμογή είναι ο απαραίτητος σύντροφος κάθε ταξιδιού εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στην Ισλανδία και τη Νορβηγία αφού βοηθά τους καταναλωτές να αντιμετωπίσουν και να ξεπεράσουν τις δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να ανακύψουν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στο εξωτερικό. Εκτός από τα ταξίδια για διακοπές, η εφαρμογή είναι επίσης πολύ χρήσιμη και για όσους ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους, καθώς και για όσους φοιτούν στο εξωτερικό.

Το Travel App παρέχει νομικές πληροφορίες σε 25 ευρωπαϊκές γλώσσες. Οι καταναλωτές μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους για καταναλωτικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουν όπως, για παράδειγμα, θέματα που αφορούν την αγορά ελαττωματικών προϊόντων, ματαίωσης ή καθυστέρησης μιας πτήσης ή προβλήματα με την ενοικίαση αυτοκινήτων.

Κατηγορίες του Travel App: Ειδικότερα, οι καταναλωτές μπορούν να επισκεφθούν τις εξής επιμέρους κατηγορίες ενημέρωσης από το Travel App: λιανικές αγορές, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, διαμονή σε ξενοδοχείο, ιατρική περίθαλψη, αεροπορικές και σιδηροδρομικές μεταφορές, ταξίδια με λεωφορεία και πλοία. Υπάρχουν επίσης κάποιες συμβουλές σχετικά με το διαδίκτυο και χρήση κινητού τηλεφώνου στο εξωτερικό.

Επιπλέον στην εφαρμογή, ο καταναλωτής μπορεί να βρει τηλεφωνικούς αριθμούς και στοιχεία επικοινωνίας για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας των Ευρωπαϊκών Κέντρων Καταναλωτή και των πρεσβειών.

Πού μπορεί να βρει ο καταναλωτής το Travel App: Η εφαρμογή είναι δωρεάν και λειτουργεί και χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο. Είναι διαθέσιμη για κινητές συσκευές με λειτουργικά συστήματα iOS, Android και Microsoft Windows.

Ο καταναλωτής μπορεί να "κατεβάσει" την εφαρμογή από τους παρακάτω ιστότοπους:
Για Android (Google Play store)
Για iOS (Apple app store)
Για Windows Phone (Windows Apps+Games Store)