Προλάβετε το διαβήτη, από τα συμπτώματά του

Διαβήτης η νέα "μάστιγα" της υγείας στην σύγχρονη κοινωνία.
Η κακή διατροφή σε συνδυασμό με την ελλιπή άσκηση, έχουν αυξήσει κατακόρυφα τις διαγνώσεις διαβήτη τα τελευταία χρόνια.

Ο διαβήτης μπορεί να επηρεάσει όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από την ηλικία. Υπολογίζεται ότι ένας στους τρεις ανθρώπους με διαβήτη τύπου 2 δεν γνωρίζουν ότι νοσούν.

Διαβάστε τα προειδοποιητικά σημάδια του διαβήτη και αποτρέψετε τον:

Δίψα
Παρά το γεγονός ότι τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 μπορεί να μην έχουν συγκεκριμένα συμπτώματα, η αύξηση της δίψας είναι ένα σύμπτωμα που είναι χαρακτηριστικό της πάθησης. Η αυξημένη δίψα μπορεί να συνοδεύεται και από  άλλα συμπτώματα, όπως συχνουρία, αίσθημα ασυνήθιστη πείνα, ξηροστομία και απώλεια ή αύξηση βάρους.

Πονοκέφαλοι
Άλλα συμπτώματα που μπορεί να προκύψουν εάν τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα παραμένουν είναι κόπωση, θολή όραση και πονοκέφαλος.

Λοιμώξεις
Ορισμένες λοιμώξεις και πληγές κάνουν πολύ χρόνο για να επουλωθούν. Αυτό είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι. Άλλα πιθανά συμπτώματα περιλαμβάνουν λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος και φαγούρα στο δέρμα.

Σεξουαλική Δυσλειτουργία
Τα σεξουαλικά προβλήματα μπορεί να προκύψουν ως αποτέλεσμα του διαβήτη τύπου 2. Δεδομένου ότι ο διαβήτης μπορεί να βλάψει τα αιμοφόρα αγγεία και τα νεύρα στα γεννητικά όργανα,  η μειωμένη λίμπιντο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με τον οργασμό. Κολπική ξηρότητα στις γυναίκες και ανικανότητα στους άνδρες είναι άλλες επιπλοκές του διαβήτη.

Πως να τον αποτρέψετε
Ορισμένοι παράγοντες κινδύνου μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Αυτοί περιλαμβάνουν:
Το κάπνισμα
Παχυσαρκία
Η έλλειψη άσκησης
Η κατανάλωση μιας δίαιτας που είναι πλούσια σε επεξεργασμένα κρέατα, λιπαρά, γλυκά, και κόκκινα κρέατα
Τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων πάνω από 250 mg / dL
Τα χαμηλά επίπεδα της «καλής» χοληστερόλης HDL (κάτω από 35 mg / dL)