Διατροφικό σκάνδαλο στις ΗΠΑ με φόντο την "Ελλάδα" και το γιαούρτι "Chobani"


http://2.bp.blogspot.com/-PBAwhcYIjrM/UVRxotNYXSI/AAAAAAAA-w0/5QtVaMXyozs/s400/giaourti_Chobani.jpg
Διαστάσεις σκανδάλου κινδυνεύει να πάρει στις Ηνωμένες Πολιτείες η υπόθεση του περιβόητου «ελληνικού γιαουρτιού» υπό την επωνυμία «Chobani» το οποίο έχει λανσάρει στην αμερικανική αγορά ένας τούρκος επιχειρηματίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), συνολικά 112 άνθρωποι έχουν προβεί σε έγγραφες καταγγελίες για το προϊόν καθώς όλοι τους αρρώστησαν μετά την κατανάλωσή του.
Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης οι άρρωστοι από το συγκεκριμένο γιαούρτι είχαν φθάσει τους 170 την περασμένη Παρασκευή.
Το «Chobani» κυκλοφορεί στις ΗΠΑ ως «Ελληνικό γιαούρτι», μολονότι δεν είναι καθόλου Ελληνικό...τουναντίον το παράγει μια τουρκική γαλακτοβιομηχανία, την οποία έχει ιδρύσει ο Χαμντί Ουλουκάγια.
Την περασμένη Πέμπτη η γαλακτοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι αποσύρει από την αγορά 91 ποικιλίες των γιαουρτιών που κυκλοφορεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και κάλεσε τους αμερικανούς καταναλωτές να πετάξουν τα συγκεκριμένα προϊόντα αν τα έχουν ήδη προμηθευτεί. Η αιτία των αλλοιώσεων στο γιαούρτι εντοπίστηκε σε έναν μύκητα.