53ο Φεστιβάλ της Guca 5-11 Αυγούστου 2013Ξεκίνησε τη Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013 στη Guca της Σερβίας το μεγαλύτερο φεστιβάλ με χάλκινα μουσικά όργανα στο κόσμο.

Μπάντες με χάλκινα από κάθε γωνιά της Σερβίας και πολλές άλλες χώρες της περιοχής - και όχι μόνο - δίνουν το "παρών" στο 53ο Φεστιβάλ της Guca.

Ο οικοδεσπότης του φεστιβάλ και ποιητής Ντόμπριτσα Έρικ δήλωσε πως η όλη διοργάνωση θα πρέπει να έχει περισσότερο πολιτιστικό και λιγότερο τουριστικό χαρακτήρα και σημείωσε πως πρόκειται για ένα παγκόσμιο γεγονός, που έχει διεθνή χαρακτήρα.

Ο δήμαρχος Λούτσανι και οι διοργανωτές του Φεστιβάλ καλωσόρισαν τους συμμετέχοντες αλλά και τους επισκέπτες στη Guca, την "πνευματική πηγή χαράς της Σερβίας", όπως την αποκάλεσαν χαρακτηριστικά.

Το φεστιβάλ της Γκούτσα είναι ένας διαγωνισμός μεταξύ συγκροτημάτων χάλκινων από πολλές χώρες ανά τον πλανήτη και το μεγαλύτερο του είδους του στη Σερβία, που επικεντρώνει στη δημιουργικότητα του ανθρώπινου πνεύματος.

Η αυλαία της διοργάνωσης θα πέσει στις 11 Αυγούστου και ο τελικός διαγωνισμός θα διεξαχθεί μια μέρα πριν. Οι συμμετέχοντες ανέρχονται σε 1240, μεταξύ αυτών πέντε παιδιά, 12 έφηβοι και πολλοί άλλοι.

guca-festival.com