Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς Δελτίου τύπου


https://lh3.googleusercontent.com/S2j4jx0XJFyLDOxb7HM6cDLOiDI2f5zlhtJlXAUEf_hheUUzu5v-baj0C4gTFhVFjoRWznVYIu6pON3NVU_tybVkqg6sy-lAjCkZBwynzN5ds95HYTk
Η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας γνωστοποιεί τα κάτωθι:

Α. Το Δευτεροβάθμιο για Πρεσβυτέρους, Διακόνους και Μοναχούς Συνοδικό Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Μοναχό Γεράσιμο Λευτεράτο για τις αποδιδόμενες σ΄ αυτόν κατηγορίες, επικυρώνοντας, έτσι, την Απόφαση του Πρωτοβαθμίου Συνοδικού Δικαστηρίου. Επιβάλλεται σ’ αυτόν η ποινή του αποσχηματισμού και η οριστική του διαγραφή από το Μοναχολόγιο της Ιεράς Μονής Αγίων Αναργύρων.

Β. Σεβόμενη την επιθυμία του Ηγουμενεύοντος Αρχιμ. Αμβροσίου Πουτούκη και δύο Μοναχών της Ιεράς Μονής, οι οποίοι με την από 11 Απριλίου 2013 αίτησή τους εζήτησαν τη μετάθεσή τους στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας συγκατατέθηκε να χορηγηθούν τα Κανονικά τους Απολυτήρια Γράμματα και να μετατεθούν στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά. Εξάλλου ήδη από καιρό η οργανική θέση του π. Αμβροσίου ως Εκπαιδευτικού βρίσκεται εκεί, κατόπιν δικών του ενεργειών.

Γ. Στην Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων θα εγκαταβιώσει και πάλι ο Αρχιμ. Ευλόγιος Παπαδημητρίου, ο επί εικοσιπέντε και πλέον χρόνια αδελφός της Ιεράς Μονής, ο οποίος και θα αναλάβει την ηγουμενία της Μονής, προκειμένου αυτή να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο και την αποστολή της, εισερχόμενη σε μία νέα περίοδο.

Η Ιερά Μητρόπολη πάντοτε ενεργεί με μοναδικό κριτήριο την ενότητα και την πνευματική προαγωγή του ποιμνίου της.

Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς
Δελτίου τύπου