Μαύρο από τη Yahoo σε λογαριασμούς που είναι ανενεργοί για 12 μήνες


http://techtv.gr/blogs/techtv/files/2012/12/yahoo_mail_627_3551.jpg
Η Yahoo ανακοίνωσε ότι οι ταυτότητες των χρηστών (username) σε λογαριασμούς που έχουν μείνει ανενεργοί για τουλάχιστον 12 μήνες θα απελευθερωθούν, έτσι ώστε άλλοι χρήστες να μπορούν να τις διεκδικήσουν.

Φυσικά η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και σχόλια από τους χρήστες οι οποίοι υποστηρίζουν οτι η κίνηση αυτή θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμα και στην κλοπή των στοιχείων από χάκερς.

Από την πλευρά της η Yahoo προσπάθησε τονίζει μόλις το 7 τοις εκατό αυτών των λογαριασμών συνδέονται με πραγματικούς λογαριασμούς στο Yahoo και οτι ήδη έχει θέσει σε εφαρμογή ποικίλα μέτρα ασφαλείας, ώστε να ελαχιστοποιηθεί αυτός ο κίνδυνος.

Οι ειδικοί ασφαλείας πάντως, υποστηρίζουν ότι ο κίνδυνος είναι υπαρκτός μιας και αν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Yahoo συνδέεται, για παράδειγμα, με ένα λογαριασμό στο Google, οι χάκερς θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν ώστε να πάρουν τον έλεγχο του Google λογαριασμού.

Τέλος οι χρήστες έχουν 30 ημέρες διορία ώστε να χρησιμοποιήσουν τους λογαριασμούς τους προτού η εταιρεία κρίνει ότι έχουν παραμείνει ανενεργοί για μεγάλο χρονικό διάστημα και τους απενεργοποιήσει