Στον αέρα πάλι η ΕΡΤ - Δείτε ζωντανά σε live streaming

http://www.larissanet.gr/wp-content/themes/larissanet/framework/scripts/timthumb.php?src=http://www.larissanet.gr/wp-content/uploads/2013/06/201306111446447760.jpg&h=340&w=600&zc=1
Στον «αέρα» βρίσκονται ξανά από το σήμερα το απόγευμα Τέταρτη 12 Ιουνίου τόσο η live streaming μετάδοση μέσω internet όσο και η ψηφιακή μετάδοση σε περιοχές των βορειανατολικών προαστίων.

Η διαδικτυακή μετάδοση πραγματοποιείται μέσω ενός βαν της EBU που είναι στον προαύλιο χώρο του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ. Από εκεί οι εργαζόμενοι στέλνουν εικόνα και ήχο σε δορυφόρο που έχει παραχωρήσει η EBU προκειμένου να τη λαμβάνουν οι τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.

Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι προσφέρει την υπηρεσία Eurovision News Exchange  που έχει έδρα τη Γενεύη προκειμένου να μεταδίδει το live streaming της μαραθώνιας ζωντανής ενημερωτικής εκπομπής που παράγουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που βρίσκονται για δεύτερη ημέρα στο κτίριο παρά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο κλείσιμο της εταιρίας

Η επικοινωνία, μάλιστα, της EBU με τους τεχνικούς και τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ γίνεται μέσω Facebook και των προσωπικών e-mail των εργαζομένων καθώς οι εταιρικοί λογαριασμοί έχουν διακοπεί.

Για το επίγειο ψηφιακό σήμα η λύση δόθηκε από τους τεχνικούς εργαζόμενους της ΕΡΤ και αρχικά για περιοχές των βορειανατολικών προαστίων.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της EBU, Ζαν Πολ Φιλιπότ, καταδίκασε την απόφαση της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για βίαιη πράξη και το χειρότερο είδος λογοκρισίας.

Σε δήλωσή του σε βελγικό τηλεοπτικό σταθμό ο κ. Φιλιπότ είπε ότι στην Ελλάδα σίγησε βίαια η φωνή της δημοκρατίας «γιατί η κυβέρνηση έστειλε την αστυνομία να διακόψει τη λειτουργία των πομπών και να εμποδίσει τους δημοσιογράφους από το να κάνουν τη δουλειά τους».

Δείτε live το πρόγραμμα της ΕΡΤ