Εκπρόσωπος της Εξωτερικής Μονάδας Παρακολούθησης του έργου LIFE, πραγματοποίησε έλεγχο στην Καστοριά

Συνάντηση με το μέλος της Εξωτερικής Μονάδας Παρακολούθησης του έργου Life Arctos Καστοριά, Γεώργιο  Μουσούρη πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή μας για να ελέγξει τις δράσεις του έργου,  εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των έργων LIFE στη Ν.Α. Ευρώπη.


Κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς παρουσία εκπροσώπων και των τριών εταίρων του έργου (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ΚΑΛΛΙΣΤΩ και ΑΝΚΑΣ), ο κ. Σαββόπουλος τόνισε  για άλλη μια φορά το οξύ πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή μας από την παρουσία αρκούδων στις κατοικημένες περιοχές και ζήτησε τη λήψη πρόσθετων μέτρων διαχείρισης των άγριων ζώων.

Στη συνέχεια ο κ. Μουσούρης ενημερώθηκε διεξοδικά για την εξέλιξη του έργου και πραγματοποίησε έλεγχο προόδου των εγκεκριμένων δράσεων και στόχων του.  Πιο συγκεκριμένα, επισκέφτηκε  σημεία του Κάθετου Άξονα της Εγνατίας Οδού και του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου για να δει από κοντά τις προειδοποιητικές πινακίδες και έγινε επιστασία των ανακλαστήρων φωτός που έχουν τοποθετηθεί ως αποτρεπτικά μέτρα τροχαίων ατυχημάτων. Ακολούθησε επίσκεψη σε περιοχές όπου έχουν τοποθετηθεί ηλεκτροφόρες περιφράξεις και ειδικά ανοιγόμενοι κάδοι απορριμμάτων. Τέλος, ο κος Μουσούρης είχε τη δυνατότητα να επισκεφθεί κτηνοτρόφους στους οποίους έχουν δοθεί σκύλοι φύλαξης από το έργο, στο πλαίσιο της Δράσης για τη δημιουργία δικτύου ιδιοκτητών σκύλων φύλαξης ζώων, ενώ στην περιοχή της Κρεπενής έγινε επίδειξη του συστήματος ανίχνευσης των ζώων, τα οποία έχουν ραδιοσημανθεί.

















Δελτίο τύπου
Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς
Γραφείο αντιπεριφερειάρχη