Run Greece 26 Μαίου 2013 τρέχουμε δίπλα στη λίμνη - Όλες οι διαδρομές - Που απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων

Tο RUN GREECE είναι μια νέα πρωτοβουλία του ΣΕΓΑΣ με συμμάχους-συνεργάτες την Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση στις πόλεις της Ελλάδας που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα αυτό.

Το RUN GREECE προσφέρει στους συμμετέχοντες ένα προωθημένο πακέτο δρομικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών, που δίνει αξία στη συμμετοχή και δημιουργεί νέες συνθήκες για συμμετοχή σε αθλητικοτουριστικές διοργανώσεις και έξω από τα σύνορα της τοπικής κοινωνίας ή της χώρας. Χρησιμοποιεί διαδικασίες και πολιτικές ανάλογες μ’ αυτές του Κλασικού Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου Αθηνών και έτσι καταργεί τις διαχωριστικές γραμμές στην αντιμετώπιση των πολιτών/δρομέων του κέντρου και της περιφέρειας.

Το RUN GREECE προβλέπει  χρονομέτρηση των Αγώνων Δρόμου 5 και 10χλμ., γιατί εκτός της συμμετοχής. ιδιαίτερο βάρος δίνεται και στο κίνητρο να συνεχίσει κανείς την προσπάθεια προσωπικής βελτίωσής του, παράλληλα με τον ενστερνισμό ενός εναλλακτικού υγιεινού τρόπου ζωής.

Το RUN GREECE έχει στόχο τη μαζικότητα, τη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας των πολιτών της περιφέρειας, την προβολή ιστορικών πόλεων και προορισμών (αφού έχει εξασφαλιστεί και η μαγνητοσκοπημένη εκτεταμένη μετάδοση στιγμιότυπων από την τηλεόραση της ΕΡΤ), την ενίσχυση του δρομικού κινήματος, την ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού και την ενίσχυση των σχέσεων των πολιτών και των παιδιών με τα σωματεία, τους συλλόγους και τις άλλες διοργανώσεις της περιοχής.

Δείτε την περιγραφή των Διαδρομών Ημιμαραθωνίου Δρόμου Καστοριάς 2013 και των Aγώνων 5 & 10χλμ.

Ημιμαραθώνιος (21.100 μ.)

Διαδρομή: Η εκκίνηση των αθλητών θα λάβει χώρα μπροστά στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς στην Μ. Αλεξάνδρου. Οι δρομείς θα διασχίσουν τις οδούς Μ. Αλεξάνδρου, Ορεστιάδας, θα αφήσουν πίσω τους το γραφικό Ντόλτσο και την πόλη της Καστοριάς, θα περάσουν από το Νοσοκομείο και τη Σπηλιά του Δράκου. Συνεχίζοντας προς την ιστορική Μονή της Μαυριώτισσας (Μονή του 11ου αιώνα) θα διασχίσουν την οδό Σουγαρίδη κατευθυνόμενοι στον Ναυτικό Όμιλο και θα μπουν ξανά στην πόλη στο ύψος της Λεωφόρου Νίκης έχοντας στο αριστερό τους χέρι την παραδοσιακή γειτονιά Απόζαρι. Θα φτάσουν στη συνέχεια στην Πλατεία Μακεδονομάχων, θα περάσουν την οδό 11ης Νοεμβρίου, θα μπουν στην Μ. Αλεξάνδρου με κατεύθυνση το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, θα στρίψουν στον κόμβο προς την Λεωφόρο των Κύκνων, όπου θα γίνει αναστροφή στο ύψος του πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής Καστοριάς, για να επιστρέψουν μπροστά στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς συνεχίζοντας για τη 2η στροφή, ακολουθώντας την ίδια διαδρομή εκτός του κομματιού της Λεωφόρου των Κύκνων. Οι οι αθλητές-τριες θα τερματίσουν μπροστά στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Αγώνας 10χλμ

Διαδρομή: Η εκκίνηση των αθλητών θα δοθεί μπροστά από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς στην Μ. Αλεξάνδρου. Οι δρομείς θα διασχίσουν την Μ. Αλεξάνδρου, τις οδούς Μ. Αλεξάνδρου, Ορεστιάδας, θα αφήσουν πίσω τους το γραφικό Ντόλτσο και την πόλη της Καστοριάς, θα περάσουν από το Νοσοκομείο και τη Σπηλιά του Δράκου. Συνεχίζοντας προς την ιστορική Μονή της Μαυριώτισσας (Μονή του 11ου αιώνα) θα διασχίσουν την οδό Σουγαρίδη κατευθυνόμενοι στον Ναυτικό Όμιλο και θα μπουν ξανά στην πόλη στο ύψος της Λεωφόρου Νίκης έχοντας στο αριστερό τους χέρι την παραδοσιακή γειτονιά Απόζαρι. Θα φτάσουν στη συνέχεια στην Πλατεία Μακεδονομάχων, θα περάσουν την οδό 11ης Νοεμβρίου, θα μπουν στην Μ. Αλεξάνδρου με κατεύθυνση το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς θα στρίψουν στον κόμβο προς την Λεωφόρο των Κύκνων και θα κάνουν αναστροφή στο ύψος του Εμπορικού Κέντρου, για να επιστρέψουν και να τερματίσουν μπροστά στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Αγώνας 5χλμ

Διαδρομή: Η εκκίνηση των αθλητών θα δοθεί στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας (απέναντι από την είσοδο του πάρκιγγκ της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς)  επί της Λεωφόρου των Κύκνων. Οι δρομείς θα κάνουν αναστροφή στο ύψος του πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, θα διασχίσουν τη Λεωφόρο των Κύκνων από το άλλο ρεύμα φθάνοντας στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, θα συνεχίσουν στο αριστερό ρεύμα της Μ. Αλεξάνδρου, θα εισέλθουν στην οδό Ορεστιάδας και φτάνοντας στο ύψος της οδού Ρήγα Φεραίου (Ντολτσό) θα κάνουν αναστροφή (σημείο ελέγχου). Στη συνέχεια, θα συνεχίσουν στο αριστερό ρεύμα της οδού Ορεστιάδας, θα βγουν στη Μ. Αλεξάνδρου και θα τερματίσουν  μπροστά στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Απαγόρευση κυκλοφορίας, στάσης και στάθμευσης οχημάτων

Κατά τις ώρες διεξαγωγής των αγώνων και -έχοντας υπόψη- απαγορεύεται η κυκλοφορία η στάση και η στάθμευση οχημάτων...
-α. Τις διατάξεις του άρθρου 37 παρ. 1β του Δημοτικού-Κοινοτικού Κώδικα
β. Τις διατάξεις των άρθρων 52 παρ. 1 και 109 του Ν.2696/99 “περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας”
γ. Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας και την εξυπηρέτηση του κοινού κατά τον ημιμαραθώνιο Δρόμο στον εσωτερικό γύρο της λίμνης και των δρόμων των 10.000 μ. και 5.000 μ. την Κυριακή 26 Μαΐου 2013 από τις 08:30 π.μ. έως και 12:00 μ.μ.

Άρθρο 1ο
- Αποφασίζετε την απαγόρευση της κυκλοφορίας και της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων επί της οδού Λ. Κύκνων και στα δυο ρεύματα από το ύψος του Ενυδρείου μέχρι και την οδό Μ. Αλεξάνδρου (Η κυκλοφορίας των οχημάτων διεξάγεται από τις οδούς Γράμμου και Αθ. Διάκου).

Άρθρο 2ο
- Αποφασίζετε την απαγόρευση της κυκλοφορίας και της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου από τους κεντρικούς σηματοδότες και σε όλο το μήκος της.

Άρθρο 3ο
- Αποφασίζετε την απαγόρευση της κυκλοφορίας και της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων επί της οδού Μαυριωτίσσης και σε όλο το μήκος της.

Άρθρο 4ο
- Αποφασίζουμε την απαγόρευση της κυκλοφορίας και της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων επί της οδού Νίκης και σε όλο το μήκος της. Τα οχήματα θα κινούνται μέσω της Χριστοπούλου η οποία μονοδρομείται αντίστροφα.

Άρθρο 5ο
- Αποφασίζουμε την απαγόρευση της κυκλοφορίας και της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων επί της οδού 11ης Νοεμβρίου από τους κεντρικούς σηματοδότες έως και τα Ψαράδικα ( Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από την Καλλιθέα).

Άρθρο 6ο
- Αποφασίζετε την απαγόρευση της κυκλοφορίας και της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων επί της οδού Ορεστείων από αρχής έως τη διασταύρωση Καλλιθέας.

Άρθρο 7ο
- Αποφασίζουμε την απαγόρευση της κυκλοφορίας και της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων επί της οδού Λιμπανίας και σε όλο το μήκος της.

Άρθρο 8ο
- Αποφασίζετε την απαγόρευση της κυκλοφορίας και της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων επί της οδού Ιουστινιανού στο ρεύμα προς την πλατεία Μακεδονομάχων.

Άρθρο 9ο
- Αποφασίζετε το κλείσιμο του δημοτικού πάρκινγκ έναντι της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Άρθρο 10ο
- Οι παραβάτες της παρούσας απόφασης διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1, 4, 16, 20, 34, 52 και 104 του Ν.2696/99 όπως τροποποιήθηκε με τον Ν.3542/07 “περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας”.

Άρθρο 11ο
- Η ισχύς της απόφασης αυτής αρχίζει από τη δημοσίευσή της και την τοποθέτηση σχετικών πινακίδων.

Κάντε κλικ στην εικόνα και δείτε όλο το πρόγραμμα των αγώνων για την Καστοριά