Με 160 εκθέτες η 38η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς - Δελτίο τύπου

Ενσωματωμένη εικόνα 1
Εκατόν εξήντα εκθέτες που προέρχονται από την Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία, Δανία, Φινλανδία, Ουγγαρία, Τουρκία, Αμερική, Πολωνία, Ισπανία, Ρωσία και Καναδά, κάλυψαν τους χώρους του Νέου Εκθετηρίου Γούνας Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά 13.000 τ.μ, συμμετέχοντας στην 38η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς που θα πραγματοποιηθεί από τις 9-12 Μαΐου στην ακριτική πόλη.




Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς κ. Ηρακλής Καλλισθένης δηλώνει σίγουρος για την επιτυχία της Έκθεσης, ενώ αναφέρει ότι μόνο από την Ρωσία εκδήλωσαν ενδιαφέρον και θα επισκεφτούν την Έκθεση περισσότεροι από 550 εμπορικοί επισκέπτες. Οι 200 μάλιστα θα επισκεφτούν την Έκθεση με ειδικά ναυλωμένες πτήσεις από τον Οργανωτή Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο, το νέο Εκθεσιακό Κέντρο που ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες κόστισε 3,8 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που προήλθαν από τον αναπτυξιακό νόμο κατά 35% ενώ το υπόλοιπο ποσό πληρώνεται από τον Σύνδεσμο.

Δίνοντας κάποια στοιχεία ο κ. Καλλισθένης ανέφερε οτι η παραγωγή βιζόν στην Ελλάδα θα φθάσει τα δυο εκατομμύρια κομμάτια ενώ το 2014 θα ξεπεράσουν τα τρία εκατομμύρια, τοποθετώντας την Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που παράγουν βιζόν-δέρματα (Δανία, Πολωνία, Ολλανδία και Φινλανδία).

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου είναι πεπεισμένος ότι θα συνεχιστεί και φέτος η ανοδική τροχιά του κλάδου της γουνοποιίας και υπογράμμισε ότι το 70% των εξαγωγών γίνεται προς την Ρωσία ενώ μεγάλο τμήμα καταλήγει και στο Ντουμπάι.

Τέλος, οι πωλήσεις των γουναρικών αυξάνονται από τις επισκέψεις των Ρώσων τουριστών που επισκέπτονται το καλοκαίρι την χώρα μας και αγοράζουν γούνες και δερμάτινα.

Πρόγραμμα 38ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς 2013

Πέμπτη - 9 Μαΐου 2013

Εγκαίνια: 10:30

Ώρες Λειτουργίας: 9:00 - 19:00

Gala στο Ξενοδοχείο “ΔΕΔΗΣ» Ώρα προσέλευσης 20:00 – Ποτό καλωσορίσματος

Fashion Show : 20:30

Παρασκευή - 10 Μαΐου 2013

Ώρες Λειτουργίας: 9:00 - 19:00

Συνέντευξη Τύπου του Γενικού Διευθυντή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γούνας κ. Mark Oaten ώρα 15.30 με θέμα : « Η γούνα στην Ευρώπη και στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο».

Σάββατο - 11 Μαΐου 2013

Ώρες Λειτουργίας: 9:00 - 19:00

Oμιλία από τον Πρόεδρο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δυτικής Μακεδονίας κ. Ιωάννη Αποστολίδη ώρα 13.00 με θέμα : «Συνεταιριστικές Τράπεζες – Αποφασιστικός μηχανισμός στήριξης των ΜΜΕ της Περιφέρειας».

Ομιλία από τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Ελληνικής Γούνας κ. Χαράλαμπο Καραταγλίδη ώρα 15:00 με θέμα : «Παρουσίαση Ινστιτούτου Ελληνικής Γούνας – Προώθηση λογοτύπου “Greek Fur”».

Κυριακή - 12 Μαΐου 2013

Ώρες Λειτουργίας: 9:00 - 19:00

Ομιλία από τον Δ/νων Σύμβουλο της Εταιρίας Citrine Marketing Communication κ. Διαμαντή Κιτρίδη ώρα 15:30 με θέμα : «Web Marketing – Ένας ακόμα τρόπος προώθησης, ή ένα πανίσχυρο εργαλείο για πρόσβαση στις διεθνείς αγορές».

Σημείωση : Όλες οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Τύπου του νέου Εκθεσιακού Κέντρου.

Ενσωματωμένη εικόνα 1