"κάθε σταγόνα...σταγόνα ζωής" - Εθελοντική Αιμοδοσία από τον Σύλλογο "Το Τσαρσί'

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Το Τσαρσί" και σε συνεργασία με το Σύλλογο Αιμοδοτών Καστοριάς Νομού,  διοργανώνει εθελοντική Αιμοδοσία την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013.

Εθελοντική Αιμοδοσία με κεντρικό σύνθημα "κάθε σταγόνα...σταγόνα ζωής" διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Το Τσαρσί" σε συνεργασία με το Σύλλογο Αιμοδοτών Νομού Καστοριάς, την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013 και από ώρα 8:30πμ έως και 1:30μμ στα γραφεία του συλλόγου "Το Τσαρσί", που βρίσκονται Βαλαλά 1 (πλατεία Ομονοίας) στην Καστοριά.

Την αιμοληψία θα κάνει το τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς.

Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια πράξη βαθιάς κοινωνικής ευθύνης, που όχι μόνο διατρανώνει την αλληλεγγύη του ανθρώπου προς τον συνάνθρωπο του, αλλά καταξιώνει τον όρο ανιδιοτέλεια. Είναι μια πράξη που δίνουμε κυριολεκτικά κομμάτι του εαυτού μας για τους άλλους. 
Η εθελοντική αιμοδοσία δεν είναι απλά φιλανθρωπία, είναι βασικός πυλώνας του δημοσίου συστήματος υγείας.

Η εθελοντική αιμοδοσία ως ιδέα πρέπει να βρει τη θέση που της αξίζει στην καρδιά μας. Να αποτελεί για τους αιμοδότες μια επιλογή συνειδητή, μια δέσμευση εσωτερική, μια πράξη ελευθερίας. Να είναι ένα δώρο για κάποιον που βρίσκεται σε δύσκολη ώρα δύο πολύτιμων αγαθών μας χωρίς ανταμοιβή: 10 λεπτά χρόνο από τη ζωή μας και 400 κ.ε. αίμα από τα 6 λίτρα που διαθέτουμε. 
Να γίνει μια αφορμή για να γίνουμε καλύτεροι: ως γονείς, ως άνθρωποι, ως κοινωνία.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το σύλλογο "Το Τσαρσί" τηλ. 693 2228 613.

το Δ/Σ
Πολιτιστικός Σύλλογος "Το Τσαρσί"