Νέο Android φιλικό για ηλικιωμένους!


Πολλές φορές, μιλώντας για λειτουργικά και hardware, το κάνουμε με την αλαζονεία εκείνων που ασχολούνται με το αντικείμενο ή δεν έχουν να αντιμετωπίσουν πρακτικά προβλήματα όρασης, ακοής ή εξοικείωσης.

Η Fujitsu έχει κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία ένα customized Android από το καλοκαίρι που διαθέτει εξαιρετικά φιλικό interface για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας. Το Raku-Raku (δεν ξέρουμε αν θα παραμείνει με αυτό το όνομα σε Ευρώπη και Αμερική, αλλά στα Ιαπωνικά σημαίνει «άνετο») βασίζεται στο Android ICS, με επεξεργαστή στα 1,4GHz, οθόνη ανάλυσης 800×480 και διαγώνιο στις 4 ίντσες, ενώ διαθέτει και μία 8MP κάμερα.
Η αρχική του οθόνη είναι προσαρμοσμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρει εύκολα στους χρήστες πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες όπως το dialer, τα μηνύματα, τις επαφές και τον καιρό και ο πρόεδρος της Fujitsu, Masami Yamamoto αποκάλυψε πως η εταιρεία θα προχωρήσει σε πιο «τοπικές» προσαρμογές για τις υπόλοιπες χώρες που θα κυκλοφορήσει το Raku-Raku.
Ένα από τα χαρακτηριστικά που διαθέτει το μοντέλο που κυκλοφορεί στην Ιαπωνία, είναι η λειτουργία «καθυστέρησης φωνής», την δυνατότητα δηλαδή, η φωνή εκείνου που καλεί, να ακούγεται πιο αργά για να διευκολύνονται οι ηλικιωμένοι να καταλαβαίνουν καλύτερα την συνομιλία. Δεν γνωρίζουμε, όμως, αν αυτή η δυνατότητα θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις χώρες.
Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα συσκευή ώστε οι μεγαλύτερες ηλικίες να εξοικειωθούν περισσότερο και ευκολότερα με την λογική ενός smartphone. Αναμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Byte 1
digitallife.gr