Επαναλειτουργία της Φιλαρμονικής του Δήμου Καστοριάς



Το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Καστοριάς έχοντας σκοπό να φέρει τους νέους της πόλης μας και των λοιπών διαμερισμάτων του πιο κοντά στα μονοπάτια της μουσικής, θα επαναλειτουργήσει το μουσικό τμήμα της φιλαρμονικής του, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Ιωάννη Μ. Τσακιρίδη.

Στο τμήμα της φιλαρμονικής θα διδάσκονται άνευ διδάκτρων, πνευστά και κρουστά μουσικά όργανα δυτικού τύπου, τα οποία είναι  τα εξής:
Α) Χάλκινα: τρομπέτα, φλικόρνο, γαλλικό κόρνο, τρομπόνι, ευφώνιο, αλτικόρνο, τούμπα.
Β) Ξύλινα: φλάουτο, κλαρινέτο, κουαρτίνο, σαξόφωνο άλτο και τενόρο.
Γ) ταμπούρο, Γκραν-κάσα, κύμβαλα.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται  τις ώρες 16:00μ.μ. έως 20:00μ.μ. από Δευτέρα έως Παρασκευή. Δυνατότητα εγγραφής έχουν όλα τα παιδιά ηλικίας από 10 ετών και άνω αλλά και όλοι οι ενήλικες που θέλουν να ενασχοληθούν με την ωραία τέχνη της μουσικής.

Η διδασκαλία ανά μαθητή θα γίνεται ατομικά ή ομαδικά κατά ηλικία (τμήματα παίδων-ενηλίκων) μια φορά την εβδομάδα  και θα έχει διάρκεια 60’.

Σημαντικό κομμάτι της μουσικής εκπαίδευσης που θα ακολουθήσει αποτελεί και το μάθημα της ορχήστρας, το οποίο και αποτελεί τον τελικό απώτερο σκοπό της όλης εκπαιδευτικής διαδικασίας, έτσι ώστε να συγκροτηθεί ένα ενεργό μουσικό σώμα στη πόλη μας, το οποίο θα λαμβάνει μέρος όχι μόνο στις εθνικές και θρησκευτικές επετείους αλλά πολύ περισσότερο στην οργάνωση μουσικών παραστάσεων και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Οι εγγραφές  των ενδιαφερόμενων μαθητών θα γίνονται στο γραφείο Διοίκησης του Νομικού Προσώπου του Δήμου καθημερινά από τις 7.00 έως τις 3.00.
Πληροφορίες  στο   τηλ.  2467027777 .