Χαρμόσυνα θα χτυπήσουν οι καμπάνες την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012 σε όλους τους Μητροπολιτικούς Ναούς των Επαρχιών της Μακεδονίας


Δελτίο Τύπου

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας ανακοινώνεται, ότι κατ’ εντολήν της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και σε συνεργασία με το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης,
την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012 από τις 6.45 π.μ. έως τις 7.00 π.μ., σε όλους τους Μητροπολιτικούς Ναούς των Επαρχιών της Μακεδονίας αλλά και σε άλλες Μητροπόλεις, θα χτυπήσουν χαρμόσυνα οι καμπάνες, συμμετέχοντας ενεργά στον εορτασμό της εθνικής επετείου της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης αλλά και ολόκληρης της Μακεδονίας.

Η συγκεκριμένη δράση θα διαρκέσει περίπου 15 λεπτά και θα έχει έντονο συμβολικό χαρακτήρα, καθώς η ανατολή της εκατονταετηρίδας από την απελευθέρωση της Μακεδονίας θα συνοδεύεται από τους ήχους των καμπανών, που αποτελούν τα προαιώνια σύμβολα της Ορθόδοξης πίστης μας.

Μ’ αυτόν τον τρόπο στέλνουμε ένα εθνικό μήνυμα συμμετοχής όλων των Ελλήνων στον εορτασμό της Μακεδονίας, από το Διδυμότειχο ως την Καστοριά, από την Κρήτη ως την Κέρκυρα αλλά και την Κύπρο.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 
 Γραφείο Τύπου