Οι Πορτογάλοι ''Ξύπνησαν'' και Ξεσηκώνονται

Η ένωση των στρατιωτικών Πορτογαλικών ενόπλων δυνάμεων προχωρά ένα βήμα παραπάνω εκτός από συστάσεις και προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι δεν θα μείνει άπραγη στο νέο κύμα λιτότητας, που σαρώνει την Πορτογαλική κοινωνία!

Σε ανακοίνωσή της η AP τονίζει ότι δεν επιθυμεί να μείνει απλός παρατηρητής «όσο αυτή η αχρεία αυτή επίθεση προετοιμάζεται» υπενθυμίζοντας ότι  «δεν είναι στην νοοτροπία του Στρατού να αποφεύγει καταστάσεις»!

«Κύριε πρωθυπουργέ για το καλό της Πορτογαλίας και των Πορτογάλων κάντε τους τη χάρη παραιτηθείτε τώρα και φύγετε από τη χώρα»(!), αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΑΡ και συνεχίζοντας κατηγορεί την κυβέρνηση της Πορτογαλίας ότι έχει «μετατρέψει τους φτωχούς σε άθλιους και τη μεσαία τάξη σε νεόπτωχους οδηγώντας μια ρημαγμένη χώρα χωρίς κανένα στόχο στην άβυσσο».


«Είναι φανερό ότι οι πολιτικές που έχουν επιβληθεί από αυτή την κυβέρνηση έχουν αποτύχει. Έχουν επικεντρωθεί στην εκθεμελίωση των εργαζομένων και των κοινωνικών τους δικαιωμάτων με το να επιβάλλουν όλο και περισσότερα μέτρα λιτότητας, περισσότερη ανεργία και περισσότερη ανασφάλεια»
[....]
«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στην Τρόικα και σε κανένα άλλο να συνεχίσουν.
Έχουμε νόμιμη εξουσιοδότηση να υπερασπιστούμε το πορτογαλικό σύνταγμα και δεν μπορούμε, ούτε και πρόκειται να εγκαταλείψουμε ένα έθνος με 900 χρόνια ιστορία να μαραζώσει επειδή εσείς αποφασίσατε να κάνετε την Πορτογαλία όμηρο των διεθνών οικονομικών κύκλων».

Αυτό είναι ένα κομμάτι από τη δήλωση των Ενόπλων Δυνάμεων της Πορτογαλίας, η οποία διαμηνύει την αποφασιστικότητά της για την υπεράσπιση του Πορτογαλικού Συντάγματος….

Εμείς εδώ στην Ελλάδα;

Είμαστε σαν να καπνίζουμε όλη μέρα χόρτο, κοιτάζοντας τον ουρανό και περιμένοντας να έρθουν οι Ελ, ο Δράκος, ο Απόλλωνας, η Αθηνά, κτλ….

Δεχόμαστε κάθε μέρα πλύση εγκεφάλου από Τουρκικές σαπουνόπερες (επιφωνήματα όπως αχ Μποράν, είναι υπαρκτά…) και μετά από τα Δελτία Ειδήσεων, τα οποία είναι ο καλύτερος τρόπος για να τρελάνεις – πανικοβάλεις τον πληθυσμό σου.

Αναρωτιέμαι…

Πόσες χιλιάδες χρόνια Ιστορία έχουμε; Τρεις χιλιάδες; Πέντε χιλιάδες; Δέκα χιλιάδες;

Δημιουργήσαμε όλες τις Επιστήμες, αλλά δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε μία Σύγχρονη Ελλάδα που να είναι ανεξάρτητη, ισόνομη και (το κυριότερο) περήφανη για την Ιστορία της.

Γεμίσαμε με σωτήρες, είτε αυτοί είναι εγχώριοι είτε είναι ομογενείς…Γνωρίζουμε ποιοι μας έχουν φέρει σε αυτή την εξαθλίωση, αλλά κυκλοφορούν ελεύθεροι και ωραίοι, χωρίς να λογοδοτούν σε κανέναν…

Μακάρι μαστουρωμένε (μαζί και εμείς) ελληνικέ λαέ, εκεί στο βουνό που είσαι ξαπλωμένος και κοιτάς προς τον ουρανό, να καταλάβεις ότι μάλλον πρέπει να σηκωθείς και να διεκδικήσεις τα στοιχειώδη.

Λίγη αξιοπρέπεια..