Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέμα ''Καστοριά - Καλοκαίρι 2012''

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστοριάς ’’Το Τσαρσί’’ διοργανώνει τον 1ο διαγωνισμό Φωτογραφίας... Θέμα του διαγωνισμού είναι : ''ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012'', μέσα από την προσωπική ματιά του ερασιτέχνη φωτογράφου.

Στον διαγωνισμό μπορούν οι συμμετέχοντες ΜΟΝΟ ερασιτέχνες φωτογράφοι αποθανατίζοντας αγαπημένα σημεία, στέκια, σύμβολα της πόλης της Καστοριάς, πρόσωπα γνωστά και καθημερινά, αλλά και τόσα πολλά που χαρακτηρίζουν την πόλη της Καστοριάς, αναδεικνύοντας την ομορφιά της πόλης χωρίς λέξεις, αλλά με πολλές εικόνες.


Γιατί μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις!


Όροι διαγωνισμού


1. Οι Φωτογραφίες θα πρέπει να είναι σχετικές με την πόλη της Καστοριάς (σύμβολα της πόλης, μνημεία, εκκλησίες, αγαπημένες γωνιές-στέκια, καθημερινά στιγμιότυπα και πρόσωπα, φύση, περιβάλλον).


2. Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει με τρεις (3) τουλάχιστον φωτογραφίες, διαφορετικών θεμάτων, ενώ μπορεί να συμμετέχει και στον παράλληλο διαγωνισμό της αρνητικής φωτογραφίας, με το ίδιο θέμα, αποστέλλοντας μία (1) φωτογραφία.


3. Η καταληκτική ημερομηνία αποστολής είναι η 30η Ioυλίου 2012. 
   Ωστόσο, όσο πιο σύντομα στέλνεται τις φωτογραφίες σας, αυτές αναρτώνται στην ιστοσελίδα και αυξάνεται τις πιθανότητες περισσότερων ψήφων. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει έως και τις 25 Αυγούστου.


4. Η ημερομηνία αποδεικνύεται με την αποστολή μέσω e-mail.


5. Η αποστολή των φωτογραφιών θα γίνει διαδικτυακά στην ηλεκτρονική διεύθυνση totsarsi@hotmail.gr 


6. Κάθε διαγωνιζόμενος θα πρέπει μαζί με την/τις φωτογραφία-ες του να αποστέλλει και τα στοιχεία του: ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο σταθερό – κινητό και e-mail (σε περίπτωση που είναι διαφορετικό από το e-mail αποστολής).


7. Το θέμα της φωτογραφίας θα πρέπει σταλεί σε ψηφιακή μορφή σε αρχεία JPEG στην ηλεκτρονική διεύθυνση: totsarsi@hotmail.gr


8. Ο κάθε διαγωνιζόμενος θα πρέπει να προσκομίσει στα γραφεία του συλλόγου εκτυπωμένη την φωτογραφία που έστειλε για τον διαγωνισμό σε διάσταση 20 εκ. χ 30 εκ. (Η φωτογραφία μετά το τέλος του διαγωνισμού θα παραδοθεί στον συμμετέχοντα).


9. Όλες οι φωτογραφίες θα εκτεθούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία Ομόνοιας κατά τη διάρκεια εγκαινίων των γραφείων του νεοσύστατου συλλόγου ’’Το Τσαρσί’’ το διήμερο 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2012.


10. Οι τρεις πρώτες φωτογραφίες που θα βραβευθούν θα συμπεριληφθούν και στο ετήσιο ημερολόγιο του Συλλόγου, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις αρχές Δεκεμβρίου 2012.


11. Σε κάθε φωτογραφία θα ενσωματωθεί από την διοργάνωση το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα και ένας αύξοντος αριθμός για την εύκολη διεξαγωγή του διαγωνισμού.


12. Τα βραβεία που θα κερδίσουν οι 3 πρώτοι διαγωνιζόμενοι θα ανακοινωθούν στην τελετή λήξης της 1ης Έκθεσης Φωτογραφίας.


13. Απονομή Τιμητικού Τίτλου στους νικητές του διαγωνισμού, 1η, 2η και 3η θέση.


14. Αναμνηστικό συμμετοχής θα απονεμηθεί σε όλους όσους θα αποστείλουν φωτογραφίες                      (Βεβαίωση Συμμετοχής).


15. Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή να ανακαλέσει τον διαγωνισμό, να παρατείνει ή να μεταβάλει τις ημερομηνίες του.


16. Το 1ο βραβείο του διαγωνισμού θα κριθεί από 3μελή επιτροπή που θα ανακοινωθεί   αργότερα.


17. Το 2ο, το 3ο καθώς και το ειδικό βραβείο αρνητικής φωτογραφίας θα κριθούν από ανοιχτή  διαδικτυακή ψηφοφορία με ''like'' που θα συγκεντρώσουν οι διαγωνιζόμενοι.


18. Όλες οι συμμετοχές θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα www.totsarsi.gr σε ειδική καρτέλα διαγωνιζόμενων και με βάση το πλήθος των ''likes'' θα γίνει η τελική επιλογή.


Από το διαγωνισμό εξαιρούνται τα μέλη του Δ/Σ του συλλόγου και οι συγγενείς 1ου βαθμού αυτών.

Η εξαργύρωση των βραβείων του διαγωνισμού από τους νικητές θα πρέπει να γίνει εντός των έξι (6) μηνών από την ημέρα απονομής τους, και από τα κάτωθι καταστήματα, ανάλογα το βραβείο. 


ΒΡΑΒΕΙΑ


1ο ΔΩΡΟ ΕΚΠΛΗΞΗ


2ο ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΗ ΑΞΙΑΣ 100 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ FOTO MILANO


3ο ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΗ ΑΞΙΑΣ 100 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ FOTO ΤΣΟΛΗΣ


EΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ


1ο ΨΗΦΙΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ
________________________________________________________________________________________________


Πολιτιστικός Σύλλογος Καστοριάς ''Το Τσαρσί''


Διεύθυνση: Βαλαλά 1 
Πλατεία Ομόνοιας 
Καστοριά τ.κ.52 100
Τηλ. & fax 24678 90130


Ειδικές πληροφορίες για τον διαγωνισμό καλέστε στο τηλ. 6948 404744