Καστοριά - Σύλλογος «ΜΑΖΙ ΣΟΥ» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων αυτών «ΜΑΖΙ ΣΟΥ» γνωστοποιεί,  
ότι οι αδιάλειπτες προσπάθειες του και η εκστρατεία που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2015, σε συνεργασία με το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» για ενημέρωση του κοινού για εθελοντές δότες μυελού των οστών , με συνοδειπόρους την Εταιρία Προστασίας Ατόμων με αυτισμό /Δ.Α.Δ Νομού Καστοριάς, το Σύλλογο Ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας Καστοριάς, το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Καστοριάς, ,το Σύλλογο Αιμοδοσίας Πολιτισμού Περιβάλλοντος «η Μελωδία της Καρδιάς» καθώς και τους συλλόγους της πόλης μας Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος" Σπασμένο Ρόδι" , Όμιλος πολιτιστικής ανάπτυξης «Μύησης» , πολιτιστικός σύλλογος Απόζαρι και πολιτιστικός σύλλογος "Αθ. Χριστόπουλος", είχαν ως αποτέλεσμα το Γ.Ν Καστοριάς και η τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών του συλλόγου « ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ » να υπογράψουν σύμφωνο συνεργασίας.

Το εν λόγω σύμφωνο συνεργασίας, έχει ως σκοπό την συνεργασία της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», η οποία λειτουργεί από το Σωματείο «Σύλλογος Όραμα Ελπίδας» με το Εργαστήριο Ιατρικής Βιοπαθολογίας του Γ.Ν.Καστοριάς προς ενημέρωση, προσέλκυση και εγγραφή εθελοντών δοτών μυελού των οστών, ώστε να αυξηθούν οι Έλληνες εθελοντές που καταχωρούνται στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και των οποίων ο αριθμός αυτών είναι περιορισμένος. Με την σωστή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων σε ασθενείς που πάσχουν από σοβαρά αιματολογικά, νεοπλασματικά και γενετικά νοσήματα και χρειάζονται Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών(Μ.Μ.Ο.) ή αλλιώς Μεταμόσχευση Αιμοποιητικών Κυττάρων(Μ.Α.Κ.), θα μπορούν σε σύντομο χρόνο και χωρίς οικονομική επιβάρυνση, να βρίσκουν μοσχεύματα οι περισσότεροι Έλληνες ασθενείς που χρειάζονται Μ.Α.Κ. από μη συγγενείς.

Η ενημέρωση των ενδιαφερομένων, η λήψη δειγμάτων αίματος ή στοματικού επιχρίσματος για την HLA τυποποίηση των εθελοντών δοτών, καθώς και η αίτηση εγγραφής των υποψηφίων εθελοντών δοτών, θα γίνονται στο Εργαστήριο Ιατρικής Βιοπαθολογίας (Μικροβιολογικό Εργαστήριο) του Γ. Νοσοκομείου Καστοριάς, υπό τη Δνση της κας Πασσαλίδου Ιωάννας.

Πληροφορίες: κα Μεσητίδου Γαρυφαλλιά και κα Μαρδίρη Βιβή - τηλ: 24673-50652 (07:00π.μ-15:00μ.μ) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ 2467503646

Όλοι οι εμπλεκόμενοι σύλλογοι θα συνεχίσουμε άοκνα και με αίσθηση κοινωνικής ευθύνης, την εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού της ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, αναλογιζόμενοι την αναγκαιότητα για εθελοντές δότες μυελού των οστών.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

ΔΩΣΕ ΕΛΠΙΔΑ ΔΩΣΕ ΖΩΗ

ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΔΟΤΗΣ