Τα «Παραμύθια στο Μικρό» από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης στην Καστοριά

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης στο πλαίσιο του προγράμματος «60 μέρες Σαίξπηρ» σας προσκαλεί για «Παραμύθια στο Μικρό» στην Καστοριά σε συνεργασία με τον πολιτιστικό και περιβαλλοντικό σύλλογο «Σπασμένο Ρόδι» και το Δήμο Καστοριάς.
Θεατρολόγοι που διδάσκουν στα παιδικά θεατρικά εργαστήρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης αναλαμβάνουν να διασκευάσουν σε μορφή παραμυθιού πέντε από τα πιο σημαντικά έργα του Σαίξπηρ. Την αφήγηση αναλαμβάνουν σπουδαστές των Θεατρικών εργαστήριων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, αφηγητές και ερασιτέχνες ηθοποιοί.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης συνεχίζει το πρόγραμμα «Απ' άκρη σ' άκρη» ταξιδεύοντας σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, τις κοινότητες και τους δήμους. Στο πλαίσιο της αναβάθμισης του περιφερειακού ρόλου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης ως κέντρου πολιτισμού στοχεύουμε στην ανάπτυξη συνεργειών με τους πολιτιστικούς φορείς των πόλεων και της Περιφέρειας. Η εξάπλωση των δράσεων του θεάτρου είναι αναγκαία τόσο για λόγους που σχετίζονται με τον εκδημοκρατισμό του πολιτισμού, όσο και με την αντίληψη του πολιτιστικού προϊόντος ως αναπτυξιακού εργαλείου.
Σάββατο 10 Δεκεμβρίου - 8:00μ.μ., Καστοριά, «Αρχοντικό Βέργου»
Είσοδος ελεύθερη
Απευθύνονται σε παιδιά μεγαλύτερα των 6 ετών

«Το Χειμωνιάτικο Παραμύθι»
Μία ηθοποιός και ένας μουσικός συναντιούνται για να ανακαλύψουν το Σαίξπηρ. Ακροβατώντας ανάμεσα στο παραμύθι και στο Σαιξπηρικό έργο, επιχειρούν να γνωρίσουν το «βάρδο του Έιβον» στα παιδιά.
Διασκευή σε παραμύθι: Μαρία Μουστάκα
Παρουσίαση: Μαρία Μουστάκα, Αντώνης Νίτης

«Άμλετ»
Αχ παραμύθι,παραμύθι, πριν σε φάει η λήθη, ας φωνάξουν τα τύμπανα στις σάλπιγγες κι οι σάλπιγγες στα μακρινά κανόνια κι οι κανονιές στον ουρανό, ο ουρανός στη γη για να φανερώσουν την αλήθεια για τον Άμλετ και τα έργα του.
Διασκευή – Αφήγηση: Μαρία Μπατάνη
Συμμετοχή: Άρτεμις Νέστορα
Σχέδια: Γιάννης Λυγούρας, Κωνσταντίνος Λυγούρας

Πληροφορίες και συμμετοχές στο τηλέφωνο 6945183443, Γεωργία Τούφα.