Πως θα καταλάβουμε το κρασί που ανοίξαμε, είναι καλό η έχει χαλάσει

Όσο παλιότερο είναι το κρασί τόσο το καλύτερο,
μόνο που αν αυτό έχει ανοιχτεί τα πράγματα περιπλέκονται και διαφοροποιούνται...

Όταν αποφασίσετε να ανοίξετε ένα μπουκάλι λευκό κρασί και δεν έχετε σκοπό να το καταναλώσετε όλο θα πρέπει να ξέρετε πως θα κρατηθεί φρέσκο για 2 έως 3 μέρες ενώ όσον αφορά το κόκκινο κρασί από τι στιγμή που ανοιχτεί μπορεί να παραμείνει ακμαίο ακόμα και για 2 εβδομάδες.

Το κόκκινο κρασί θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πιο ανθεκτικό από τη στιγμή που ανοιχτεί συγκριτικά με το λευκό.

Υπάρχουν και αυτοί που είναι δύσπιστοι ή απλά δεν συγκρατούν ημερομηνίες για το πότε άνοιξαν το κάθε μπουκάλι κρασιού. Γι αυτούς, λοιπόν, αλλά και για όλους όσους θέλουν να γνωρίζουν σας παρουσιάζουμε τρόπους σύμφωνα με τους οποίους θα καταλάβετε αν το κρασί σας είναι ή όχι προς κατανάλωση.

Το χρώμα του σκουραίνει Αυτό συμβαίνει διότι το κρασί περιέχει φρούτα τα οποία όταν εκτεθούν στο οξυγόνο της ατμόσφαιρας αρχίζουν να σκουραίνουν. Πολλά κρασιά είναι σκούρα από τη φύση τους. Αυτό δεν σημαίνει πως έχουν χαλάσει. Για το λόγο αυτό θα πρέπει αν αυτό είναι εφικτό να θυμόμαστε το αρχικό χρώμα του.

Έχει ανθρακούχα γεύση ενώ δεν είναι αφρώδης οίνος Η ανθρακούχα γεύση του κρασιού σημαίνει πως έχει γίνει μια δεύτερη ζύμωση στη φιάλη κάτι το οποίο το καθιστά ακατάλληλο για κατανάλωση σύμφωνα πάντα με τους εμπόρους κρασιών. Αυτό μπορεί να ευθύνεται σε κακή οινοποίηση ή στο μεγάλο διάστημα που είναι ανοιχτό.

Τα μαντάτα είναι άσχημα για το κρασί σας αν έχει ανθρακούχα γεύση ενώ κανονικά δεν είναι αφρώδες.

Φαίνεται θολό

Εάν παρατηρήσετε ότι το κρασί σας είναι θολό ήρθε η ώρα να το πετάξετε. Η θολότητα του κρασιού μπορεί να ευθύνεται από την παρατεταμένη έκθεση σε οξυγόνο, ενώ αυτό πολύ πιθανό σημαίνει βακτήρια για το οξυγόνο σας.