Mediterranean Culture Festival in Kastoria 2016 3η ημέρα Κυριακή 3 Ιουλίου

Σήμερα Κυριακή 3 Ιουλίου "θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος" συνεχίζονται κανονικά οι εκδηλώσεις του 3ου Φεστιβάλ Πολιτισμού, Mediterranean Culture Festival in Kastoria 2016 στο Ιστορικό κέντρο της Καστοριάς.

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Τσαρσί, μεταξύ των άλλων, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να συνδιοργανώνει, με το Χορωδιακό Σωματείο Καστοριανή Συμφωνία το 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ.

Οι χορωδίες που θα εμφανιστούν είναι δύο παραδοσιακές και δύο έντεχνες,
θα ακούσουμε τραγούδια ορόσημο της ελληνικής μουσικής σκηνής σε μουσική των Γ. Χατζηνάσιου, Μ. Πλέσσα, Σ. Ξαρχάκου, Λ. Κόκκοτου κ.α..
Η βραδιά θα κλείσει με τη Βάσω Λιάλη που θα μας ταξιδέψει σε μονοπάτια έντεχνα και ελαφρο/λαϊκά

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα (σειρά εμφάνισης) :

Παραδοσιακή Χορωδία Μικρασιατών Ν.Πέλλας «Η ΜΠΙΓΑ»

Η χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Πέλλας «η Μπίγα» ιδρύθηκε στην Έδεσσα το 2011 από ερασιτέχνες μέλη και φίλους του Συλλόγου, που είναι λάτρεις της παραδοσιακής μουσικής. Σκοπός τους να πάρουνε χαρά μαθαίνοντας και τραγουδώντας τα παραδοσιακά τραγούδια μας, αλλά και να κάνουν γνωστά στο κοινό της πόλης τα πανέμορφα τραγούδια από τις Αλησμόνητες Πατρίδες. Στόχος όλων να περάσουν οι μνήμες και η παράδοση της Μικράς Ασίας στις επόμενες γενιές.
Στα πέντε χρόνια που πέρασαν η χορωδία μεγάλωσε και συνόδευσε μελωδικά τις εκδηλώσεις του Συλλόγου. Συμμετείχε προσκεκλημένη σε συναντήσεις χορωδιών στο Νομό Πέλλας και έφτασε τραγουδώντας μέχρι την Κωνσταντινούπολη και την Τσατάλτσα.
Το ρεπερτόριο της χορωδίας περιλαμβάνει παραδοσιακά τραγούδια από τη Κωνσταντινούπολη, Μικρά Ασία, το Ανατολικό Αιγαίο, τη Θράκη και τον Πόντο.
Τη χορωδία διδάσκει και διευθύνει ο Χοράρχης, Παντελής Πολυχρονιάδης και συνοδεύουν μουσικοί μέλη του Συλλόγου.

Μικτή Πολυφωνική Χορωδία - «Ο ΣΩΤΗΡ» Πτολεμαΐδας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο ΣΩΤΗΡΑΣ» ιδρύθηκε το 2010 με σκοπό την ανύψωση του Πολιτιστικού - Μορφωτικού - Αθλητικού επιπέδου των μελών και των κατοίκων της Πτολεμαΐδας.
Είναι ο σύλλογος που διακρίνετε για την πολυπολιτισμικότητά του στην πόλη.
Το χορωδιακό τμήμα, λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2013 και αριθμεί περί τα 35 μέλη.
Σκοπός και στόχος του τμήματος είναι η συνεχής βελτίωση της πνευματικής ζωής του τόπου, η προσπάθεια να δίνει συναυλίες, να συμμετέχει σε ποικίλες εκδηλώσεις της πόλης, του νομού, άλλων ελληνικών πόλεων, αλλά και του εξωτερικού. Το κίνητρο είναι η ίδια η μουσική, να γίνει κοινωνός της ο πολίτης
Στα λίγα χρόνια λειτουργίας του τμήματος, αρκετές είναι οι χορωδιακές εμφανίσεις σε πόλεις της Β. Ελλάδας, με μια συμμετοχή στη γείτονα χώρα των Σκοπίων.
Πρόσφατα διοργάνωσε την 1η χορωδιακή συνάντηση στις 08 Μαΐου, με μεγάλη επιτυχία. Είναι αφιερωμένη στη μητέρα και επιθυμούμε να γίνει ο τρίτος θεσμός που διοργανώνει ο σύλλογος.
Χοράρχης από το 2014 ο κ. Νικόλαος Ματθαίου.

Θα ακουστούν τα τραγούδια :
- Αθανασία Στίχοι: Νίκου Γκάτσου Μουσική: Μάνου Χατζιδάκι
- Στρώσε το στρώμα σου για δυό Στίχοι: Ιάκωβου Καμπανέλλη Μουσική: Μίκη Θεοδωράκη
- Του μικρού βοριά Στίχοι: Οδυσσέα Ελύτη Μουσική: Μίκη Θεοδωράκη
- Τα δειλινά Στίχοι: Χαράλαμπου Βασιλειάδη Μουσική: Γιώργου Ζαμπέτα
- Έχω μια αγάπη Στίχοι: Τάσου Λειβαδίτη Μουσική: Μίκη Θεοδωράκη

Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής Γιαννιτσών

Η Χορωδία της Παραδοσιακής Μουσικής Γιαννιτσών, ιδρύθηκε τον Οκτώβριο 2013.
Σκοπός της, η διάδοση της παραδοσιακής μουσικής της χώρας μας, και η συνεισφορά στη πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής και στη διεύρυνση της μουσικής παιδείας .
Στο ρεπερτόριό της περιλαμβάνονται παραδοσιακά κυρίως τραγούδια της χώρας μας, αλλά και γειτονικών κρατών.
Αποτελείται από 30 περίπου μέλη, ανθρώπους κάθε ηλικίας, με έντονη την επιθυμία να εκφραστούν μέσα από αυτή τη δραστηριότητα.
Στη σύντομη διαδρομή της, η χορωδία συμμετείχε σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και Φεστιβάλ και συναυλίες της προβλήθηκαν από τηλεοπτικό σταθμό πανελλήνιας εμβέλειας, εισπράττοντας κολακευτικά σχόλια.

Μαέστρος και δάσκαλος των μουσικών έργων της χορωδίας, είναι ο μουσικός - Θεολόγος κ. Στέφανος. Καλλιωτάκης.

Θα ακουστούν τα τραγούδια :
- Απάνω στην τριανταφυλλιά, Μακεδονίας
- Του ναύτη η μάνα, Μακεδονίας
- Μελαχρινὸ μου πρόσωπο, Μ. Ασίας
- Το Μαργούδι κι Αλεξαντρής, Θράκης
- Νεραντζολέμονο, Δυτ. Θράκης.
Συμμετέχουν οι μουσικοί :
Στέφανος Καλιωτάκης (μαέστρος-ακορντεόν)
Ιωακείμ Χατζηδήμου (μπουζούκι )
Σωτήρης Παπαβέντσης (τουμπερλέκι)

Μικτή Πολυφωνική Χορωδία «Καστοριανή Συμφωνία»

Η Καστοριανή Συμφωνία δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2014 και αποτελεί αναγνωρισμένο χορωδιακό σωματείο. Πρόκειται για μικτή πολυφωνική χορωδία που στο ρεπερτόριό της περιλαμβάνει τραγούδια από την κλασική ελληνική, ευρωπαϊκή μουσική και εξειδικεύεται στα τοπικά παραδοσιακά τραγούδια της Καστοριάς.
Έχει δώσει πετυχημένες εμφανίσεις σε χορωδιακά φεστιβάλ στις πόλεις της Πτολεμαΐδας, Αριδαίας, Γιαννιτσών και εκπροσώπησε την Καστοριά τον Μάρτιο του 2015 στην συνάντηση εκπροσώπων του Ο.Τ.Ε απ΄όλη την Ελλάδα, στο Δημαρχείο Καστοριάς με αφιέρωμα στα παραδοσιακά τραγούδια της Καστοριάς.
Ξεχωριστή ήταν η αποστολή της στην Κωνσταντινούπολη τον Νοέμβριο του 2015 στα ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτου Πριγκηποννήσων κου Ιακώβου στην Πρίγκηπο, με τραγούδια από τις αλησμόνητες πατρίδες.
Ενώ, έχει διοργανώσει με επιτυχία, το 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ, στον περίαυλο του ιστορικού Ναού Κουμπελίδικης Καστοριάς, τον Ιούνιο του 2014.

Μαέστρος και Πρόεδρος της Χορωδίας είναι ο γεννημένος στην Καστοριά, Μουσικοσυνθέτης κ. Νίκος Ματθαίου.
Σήμερα, ο Πολιτιστικός σύλλογος Τσαρσί, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να συνδιοργανώνει μαζί της το 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ.

Θα ακουστούν τα τραγούδια :
- Άγγιγμα Ψυχής, στίχοι Μ.Μπουρμπούλης, μουσική Γ. Χατζηνάσιος
- Δώδεκα Μαντολίνα, στίχοι  Λ. Παπαδόπουλος, μουσικη Μ. Πλέσσας
- Σαββατόβραδο στην Καισαριανή στίχοι Λ. Ππαδόπουλος μουσική Σταύρος Ξαρχάκος
- Γειτονάκι μου στίχοι Άκης Δασκαλόπουλος, μουσική Λίνος Κόκκοτος
- Βυζαντινή μου Αρχόντισσα στίχοι Ελένη Τσιτσιπάνη, μουσική Νίκος Ματθαίου
- Ανθηνά, Παραδοσιακό Καστοριάς

ΒΑΣΩ ΛΙΑΛΗ

Γεννήθηκε 1988 και μεγάλωσε στην Καστοριά. Από ηλικία 7 ετών ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές, με μαθήματα αρμόνιου - πιάνου και θεωρίας, στη Μουσική Σχολή Αθαν. Παπουλίδου, στην Καστοριά και συνεχίζοντας στα Ανώτερα Θεωρητικά, μέχρι και το πτυχίο της Αντίστιξης, στο ωδείο Bolero, στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, υπήρξε αυτοδίδακτη στην κιθάρα.
Το 2008, μαζί με πολύ καλούς φίλους, δημιουργεί την πρώτη της μπάντα, τους One night band, με ελληνικό και ξένο rock.
Το 2014, μαζί με τρεις ακόμη νέους μουσικούς, δημιουργούν δύο διαφορετικά μουσικά σχήματα, τους “Τρίο Σκαμπό”, με classic rock και τους “Αδράχτι”, με έντεχνο και παραδοσιακό ρεπερτόριο. Σειρά live εμφανίσεων ακολουθούν σε μουσικές εκδηλώσεις και μαγαζιά, σε Καστοριά και Κοζάνη.
Από το 2015 ξεκίνησε μία solo πορεία, παρέα με τη φωνή και την κιθάρα της, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Το acoustic pop/rock είδος εξακολουθεί να κυριαρχεί, βασικό όμως πια κομμάτι του προγράμματός της, αποτελεί η παρουσίαση της προσωπικής δουλειάς, υπογράφοντας τους στίχους και τη μουσική και η οποία είναι έτοιμη να ηχογραφηθεί τους επόμενους μήνες, σε γνωστό studio της Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας έτσι, το πρώτο ολοκληρωμένο της, demo.