Καστοριά - Λέμε: Ναι, στο ποδήλατο - Ναι, στη ζωή !

Ο Δήμος Καστοριάς / Αντιδημαρχία Αθλητισμού με στόχο την ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση των πολιτών-κατοίκων στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους,
διοργανώνει λαϊκή ποδηλατοδρομία και με μότο με τίτλο "Λέμε: Ναι, στο ποδήλατο - Ναι, στη ζωή", την Κυριακή 4 Οκτωβρίου & ώρα 11:00π.μ.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με τον "Ποδηλατικό Σύλλογο 620", την "Ομάδα Εθελοντών Δήμου Καστοριάς", το "Εθελοντικό Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών Καστοριάς - ΕΤΑΚ", τον σύλλογο "Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Καστοριάς" και την εταιρεία "Ποδηλάτης", θα πραγματοποιηθεί λαϊκή ποδηλατοδρομία απόστασης 10 χιλιομέτρων από 11:00π.μ. - 13:00, ανοιχτή σε όλες τις ηλικίες που επιθυμούν να συμμετέχουν στηρίζοντας το άθλημα αλλά και το δικαίωμα χρήσης του μέσου.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι συμμετέχοντες έχει ως εξής:

- Αφετηρία: Πλατεία Μακεδονομάχων - Λεωφόρος Νίκης

 - Ιουστινιανού

- Αλ. Κομνηνού

- 11ης Νοεμβρίου

- Μ. Αλεξάνδρου

- Ορεστιάδος

- Μαυριωτίσσης

- Στρατηγού Σουγγαρίδη

- Λεωφόρος Νίκης

- Τερματισμός: Λεωφόρος Νίκης - πλατεία Μακεδονομάχων

Οι συμμετέχοντες μπορούν να δηλώνουν τη συμμετοχή τους στο τηλέφωνο 24673 51100 και 24670 28999.

Προσοχή: άτομα ηλικίας μέχρι 12 ετών θα πρέπει να συνοδεύονται από τους γονείς τους

Επίσης, σε όλο αυτό το εγχείρημα θα δοθεί και κοινωνική διάσταση. Επιδιώκουμε την ενεργό συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών σε θέματα βοήθειας ευπαθών ομάδων. Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καστοριάς και τον σύλλογο "Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Καστοριάς", οι συμμετέχοντες στην ποδηλατοδρομία αλλά και όσοι πολίτες επιθυμούν, μπορούν να προσφέρουν συσκευασμένα τρόφιμα και πλαστικά καπάκια, τα οποία θα τα υποδέχονται εθελοντές που θα βρίσκονται στο σημείο εκκίνησης της ποδηλατοδρομίας.