Βαλκανικό πανηγύρι «Τα χάλκινα στην Καστοριά»

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015
πλατεία Παναγίας Κουμπελίδικης στις 5 μ.μ.

«Τα χάλκινα στην Καστοριά», είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή των ορχηστρών που έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε στην πόλη μας αυτήν την περίοδο.

Ορχήστρες από την Ελλάδα αλλά και από την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων συμμετέχουν, με τη μορφή επίδειξης, σε ένα πανηγύρι με διασκευές απ’ όλον τον κόσμο, γεμάτο τσιγγάνικες μουσικές και βαλκανικούς ήχους καθώς και punk ρυθμούς που « δύσκολα κρατάς τα πόδια σου στο χώμα...» Το ξέφρενο αυτό πανηγύρι θα κλείσει με συναυλία από τους αυθεντικούς εκπρόσωπους του Balkan, «ΒaiLdSA» από τη Θεσσαλονίκη.

«Τα χάλκινα στην Καστοριά» επιχειρούν να αναδείξουν την Καστοριά ως τόπο συνάντησης των λαών καθώς και την αλληλεπίδραση πολιτισμικών στοιχείων, που είναι ορατά έως και σήμερα, να προβάλει τη μοναδική ιστορική φυσιογνωμία της πόλης αλλά και να προετοιμάσει το κλίμα για τις ημέρες των Ραγκουτσαριών που θα ακολουθήσουν.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση του Δήμου με την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και τη συνδρομή του Πολιτιστικού Συλλόγου «Τσαρσί» .

Είσοδος Δωρεάν

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015
πλατεία Παναγίας Κουμπελίδικης στις 5 μ.μ.