Σύλλογος "Τσαρσί" - Πρόγραμμα εκδηλώσεων 12ημέρου Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Ραγκουτσάρια

Εκδηλώσεις εορταστικού 12ημέρου, Δεκέμβριος 2014, Ιανουάριος 2015 του Πολιτιστικού συλλόγου "Τσαρσί".

Ο σύλλογος "Τσαρσί" σεβόμενος τις παραδόσεις και απευθυνόμενος σε μικρούς και μεγάλους, έχει προγραμματίσει τις πιο κάτω εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή του Ιστορικού κέντρου της Καστοριάς, οδός Μητροπόλεως πλατεία Ομόνοια όπου παραδοσιακά εδώ και χρόνια είναι το επίκεντρο όλων των εκδηλώσεων του 12ημέρου Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Ραγκουτσάρια.

1. Γιορτή Μητροπόλεως
ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Πρόκειται για μία γιορτή που πραγματοποιήθηκε πέρσι για πρώτη φορά στην οποία συμμετείχαν κάτοικοι και καταστηματάρχες της περιοχής


2. Πρωτοχρονιάτικη Εκδήλωση
ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Πρωτοχρονιάτικη Εκδήλωση για τα παιδιά στην πλατεία Ομονοίας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Τσαρσί».


3α. 2η ΣΑΡΜΑΔΟΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΙΑΝΟΥΡΙΟΥ 2015 Παραδοσιακό Καστοριανό γεύμα Σαρμάδων.

Σε διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία Ομόνοιας θα προσφερθούν σε περαστικούς και επισκέπτες παραδοσιακοί σαρμάδες, πίτες, μεζέδες και κρασί.


4. ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ 2015 - ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΟ ΤΣΑΡΣΙ
ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

«Σαν άλλοτε» : γλέντι στο τσαρσί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Τσαρσί» στο εορταστικό περίπτερο του συλλόγου στη Μητροπόλεως 88.

Για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νεότεροι…
Θα θυμηθούμε… τα γλέντια που κάναμε στον “Παπαγάλο, στο Lotto – No Limit – Nice – Tattoo – Bar Fly – Memfis – Ήλεκτρον – Κεντρί – Μπλά Μπλά – Αφροδίτη – Old House – Bullet – Express – Ελιξήριο – Manhattan – Groovy – Buiqillion – Οικόσημο και πολλά άλλα στην οδό Μητροπόλεως…

Θα θυμηθούμε και να ακούσουμε τη μουσική που ακούγαμε τότε…
Θα παίξουν ζωντανά οι dj που έπαιζαν σε όλα τα πιο πάνω μαγαζιά.


- Συμμετοχή μας με μπουλούκι στα Ραγκουτσάρια το διήμερο 6 και 7 Ιανουαρίου 2015.

- Κατά την διάρκεια του τριημέρου (5-8 Ιανουαρίου) θα τοποθετηθούν επί της οδού Μητροπόλεως web κάμερες οι οποίες θα προβάλλουν ζωντανά τις εκδηλώσεις μέσω διαδικτύου σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.

- Ο Σύλλογος Τσαρσί σε συνεργασία με την αεροπορική εταιρεία sky express έχει εξασφαλίσει τη διανομή τουλάχιστον 3000 flyers (τα οποία θα προβάλλουν τα Ραγκουτσάρια καθώς και τις εκδηλώσεις  του συλλόγου ’’ΤΣΑΡΣΙ’’)   μέσα στα αεροπλάνα της . (Δρομολόγια εσωτερικού)

- Δωρεάν Wi Fi Ίντερνετ σε όλη την οδό Μητροπόλεως μέχρι και την πλατεία Ομόνοια (με την ονομασία Ραγκουτσάρια),  για αποστολή και λήψη πληροφοριών από επισκέπτες και μη.

- Παραγωγή και προώθηση διαφημιστικού spot για τα Ραγκουτσάρια μέσο του ΑΠΕ και σε συνεργασία με το EPIRUS SAT προώθηση ντοκυμαντέρ με θέμα τα Ραγκουτσάρια στο πρακτορείο ειδήσεων REUTERS.

- Προβολή, σε δισέλιδο αφιέρωμα, όλων των πιο πάνω εκδηλώσεων στο πολυσέλιδο και σε μορφή εφημερίδας, περιοδικό της Δ. Μακεδονίας “Τοgether’’
   
Όλες οι δράσεις του συλλόγου ’’Τσαρσί’’ έχουνε σκοπό τη διατήρηση των εθίμων και τη διάδοση των Ραγκουτσαριών στην υπόλοιπη Ελλάδα, με κύριο στόχο την τουριστική προβολή της Καστοριάς    
Σε λίγες ημέρες θα σας παρουσιάσουμε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα.